Már javában találgatják, mire utalhat a Bosszúállók: Végjáték címe

A legtöbb Marvel-rajongó immár megnézte a Bosszúállók 4 előzetesét, amelyet pénteken este mutattak be hosszú, hosszú várakozást követően. Többeknek azonban szöget ütött a fejébe: miért is éppen Endgame, vagyis Végjáték lett az új film címe?

A kép illusztráció (Forrás: Flickr/ marvelousRoland; https://www.flickr.com/photos/tales2astonish/6976086600; CC BY-SA 2.0 - The Walt Disney Company / Marvel Entertainment)
A kép illusztráció (Forrás: Flickr/ marvelousRoland; https://www.flickr.com/photos/tales2astonish/6976086600; CC BY-SA 2.0 – The Walt Disney Company / Marvel Entertainment)

Ami a Bosszúállók 4 előzetesében feltűnik – mi tagadás – nem egy optimista képet tár elénk, hiszen míg Vasember úgy tűnik, az életéért küzd az űrben, és Shurit látszólag elfogták, még a többnyire optimista Amerika Kapitány is borúval terhesnek tűnik.

Ehhez jön még hozzá a sejtelmes cím – Bosszúállók: Végjáték (vagyis Endgame) –, amely azonban nem egészen váratlan, hiszen korábban már találhattunk rá utaló jeleket. Szeptemberben Joe és Anthony Russo rendezők egy sejtelmes fekete-fehér fotót hoztak nyilvánosságra, amelyhez azt a megjegyzést fűzték, „Nézd meg alaposan”.

Az ekkor látott fotó ugyan a legtöbbeknek elsőre nem mondott semmit, ám akadtak, akik kutatni kezdték, miféle üzenet is rejlik abban – s ekkor döbbentek rá arra, hogy a fotón a különböző tárgyak és látványelemek együttesen az ENDGAME szót adják ki. Az első megfejtő egyébként Patrick Smith (@Patrick83Smith) Twitter-felhasználó volt, aki gratulációk sorát kapta azoktól a rajongóktól, akik a pénteki fejlemények után visszaemlékeztek az elméletére.

Miután azonban a cím rejtélye megoldódott, akad itt egy újabb kérdés – mit is jelenthet, vagy mire utalhat az? Nos, talán érdekes lehet megjegyezni, hogy a Bosszúállók: Végtelen háborúban Doctor Strange vészjóslóan megjegyzi, „A végjátékban járunk”. (Vagyis, We’re in the end game now”.)

A szó maga mellesleg csak annyit tesz, hogy valaminek a végén, és a sakkjáték világából ered. S hogy hogyan kapcsolódik ez a Bosszúállók világához? Nos, Thanos és a Bosszúállók lényegében egyfajta hatalmas sakkjátszmában kerültek szembe egymással, és amikor úgy fest, Thanos „sakk-mattot adott”, Doctor Strange olyasféleképpen áldozta fel az időkövet Thanos javára, amihez hasonló módon a sakkjátékosok stratégiai okokból a győzelem érdekében feláldoznak egy-egy bábut.

Hogy vajon beérleli-e gyümölcsét Doctor Strange áldozata, az áprilisban kiderül.

Forrás: Cnet.com

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 49 times, 1 visits today)