Tizedik „szülinapját” ünnepli a Twilight, korlátozott időre visszatér a mozikba

Az Egyesült Államokban az öt Alkonyat-film közül az első visszatér a mozikba két napra, hogy így ünnepeljék meg a romantikus fantasy filmek megjelenésének tizedik évfordulóját. A Stephanie Meyer által írt azonos című regény mozifilmes feldolgozását Catherine Hardwicke rendezte, míg a forgatókönyvet Melissa Rosenberg írta. A filmek révén azóta Robert Pattinson és Kristen Stewart is a legismertebb sztárok táborát gazdagíthatják, miután a filmben Edward Cullen és Bella Swan szerepét alakították.

Az Alkonyat - Újhold rendezője és színészei (Készítette: nicolas genin - originally posted to Flickr as Twilight Saga Film New Moon Photocall at the Crillon Hotel in Paris, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8423558)
Az Alkonyat – Újhold rendezője és színészei (Készítette: nicolas genin – originally posted to Flickr as Twilight Saga Film New Moon Photocall at the Crillon Hotel in Paris, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8423558)

Noha a filmadaptáció megítélése megosztotta a kritikusokat és a közönséget, a 390 millió dollárt meghaladó bevétellel kétségtelenül sikert könyvelhettek el a készítők, így aztán a Summit Entertainment nekivágott az ötrészes franchise-nek, amelynek utolsó része a 2012-ben bemutatott Alkonyat – Hajnalhasadás II. rész volt.

Az amerikai rajongók most újraélhetik az első részben minden kedvenc mozzanatukat, hiszen a ScreenRant szerint ebben az évben az Alkonyat visszatér a mozikba.

A Fathom Events és a Summit bejelentése szerint az öt Twilight-film közül az első ez év októberében visszatér a mozikba két napra, amikor a film megjelenésének 10. évfordulóját ünneplik majd. Az Egyesült Államokban 450 moziban vetítik újra a filmet október 21-én (vasárnap) és október 23-án (kedden).

Mindezen felül a hallgatóság egy kis ajándékot is kap a nosztalgiázás élménye mellé: a rendező, Hardwicke különleges, ez alkalomra szánt bevezető üzenetét, amely által a hamarosan érkező, „Twilight Tour…10 Years Later” nevű újdonságba is betekintést nyerhetnek. Utóbbi részét képezi a Twilight 4K Ultra HD változata, amely október 23-án válik elérhetővé, és mindezek tetejébe mind az öt film újra-megjelenését is tervezik – gyűjthető cikkekkel kiegészítve – blu-rayen és DVD-n is.

A rendkívüli Alkonyat-vetítés az első, amelyre az új, Fathom Spotlight nevű esemény keretében sor kerül. Ennek a kezdeményezésnek a lényege, hogy meghatározó és különösen népszerű filmeket hoz vissza feljavított digitális verzióban, illetve a mozikba.

Az Alkonyat egyébként nem az egyetlen olyan film, amely bemutatásának 10. évfordulóján visszatér a mozikba, hiszen A sötét lovag újbóli bemutatását is bejelentették korábban néhány IMAX moziban augusztus 24-től egy héten át. A Vasember ugyancsak ismét megtekinthető lesz néhány moziban ősszel.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 88 times, 1 visits today)