Vajon véletlen a sok egyezés Marvel Kapitány és Zöld Lámpás között?

Meglehetősen szembetűnő párhuzamokat és hasonlóságokat figyelhetünk meg Zöld Lámpás és Marvel Kapitány között, különösképpen azóta, hogy utóbbi szert tett egy Végtelen Kőre (Infinity Stone) is. A különös egybeesések már látszólag túlmutatnak a véletlenen, és hiába nagy rivális a Marvel és a DC, újfent úgy tűnik, szuperhőseik egy „alternatív világban” egymás megfelelői lehetnek.

(By Oliver.kamer - SVG: Own workLogo: Disney, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=49342669)
(By Oliver.kamer – SVG: Own workLogo: Disney, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=49342669)

A Marvel és a DC legendásan nagy riválisai egymásnak, ennek ellenére azonban gyakorta mintha „összekacsintanának”, és szuperhőseiket úgy alakítanák, hogy azok tulajdonképpen egymást kiegészítve létezzenek alternatív világaikban egy nagy „képregényes multiverzumban”. Ennek legújabb példája egy olyan alternatív valóság, amelyben Marvel Kapitány Zöld Lámpáshoz hasonlóan öltözik, és még varázsgyűrűje is van.

Már az Infinity Countdown is rájátszott a DC univerzum „Marvel kapitányát” (vagyis „Shazamot”) és Carol Danverst övező zűrzavarra, mikor Carol kezében tartja a Valóság Kövét (Reality Stone), amelyet használva megpillanthatja a DC karakterét, aki egy alternatív univerzum „Marvel kapitánya”. A képregényoldalon ugyan a legtöbbeknek elsőre az tűnik szembe, hogy a Brie Larson által a filmben alakított Marvel kapitány látható rajta, de, még ha kevésbé feltűnő is, árulkodó az egyik képkockán feltűnő szuperhős öltözete – a jellegzetes csizmák és köpeny – is.

Emellett újabban egy olyan hős megjelenése is említésre méltó lehet, aki Mar-Vell-re emlékeztet – vagyis arra a hősre, aki révén Carol Danvers szert tett különleges képességeire –, és nemcsak zöld-fehér álarcos öltözéke buktatja le, hanem az is, hogy jobb kezén egy Valóság Kövét visel.

Ha pedig mindez még nem volna elég, Mar-Vellhez hasonló még a mozdulata és a fegyvere is. Meglehet ugyan, hogy valamilyen elképesztő véletlenről van szó, de miután a képregénykészítők az utóbbi időben gyakorta szándékosan is meglepik a rajongókat efféle poénokkal, arra is jó esély van, hogy szándékos a hasonlóság.

További érdekesség, hogy Carol Danvers eredete a képregényekben meglehetősen hasonló Zöld Lámpás eredettörénetéhez, hiszen Carol ezek szerint Kree sugárzás révén nyerte el képességeit. Mindez egyébként a közelgő filmben már – éppen a kísérteties hasonlóság miatt – nem így lesz.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 100 times, 1 visits today)