Ezeket a filmeket érdemes lehet megnézni, ha úgy érzed, romokban az életed

Mindannyian éltünk már át személyes katasztrófákat, legyen szó akár betegségről, súlyos anyagi gondokról, veszteségről vagy érzelmi válságról, netán valami egyébről. Bár az ilyen eshetőségekre igazán nem tudunk felkészülni, és noha természetesen a velük való megküzdés is jóval túlmutat egy-egy olvasmány vagy filmélmény felelevenítésén, az alábbi néhány film mégis releváns lehet, hiszen olyan főszereplők sorsát mutatja be, akik maguk is valamilyen komoly nehézségnek kerültek elébe.

Forrás: pexels.com
Forrás: pexels.com

Ha maradnék

Sztárok: Chloë Grace Moretz, Mireille Enos, Jamie Blackley

Mia egy tehetséges fiatal lány, aki csellón játszik, rajong a klasszikus zenéért, és gyengéd szálak fűzik őt egy Adam nevű rockzenészhez. Noha a szerelmüknek több akadály is útját állja, Miának nemcsak kapcsolatukat, de teljes életét is alaposabban értékelnie kell, miután egy autóbalesetet követően a lány kómába kerül.

IMDb értékelés: 6.8

Feltétel nélküli szeretet

Sztárok: Lynn Collins, Michael Ealy, Bruce McGill

Samantha Crawford boldog és teljesnek látszó élete akkor hullik darabjaira, amikor a nő elveszti szeretett férjét egy hiábavaló erőszakhullám következtében. Ekkor Samantha egészen összetörik, voltaképpen már nem találja az élete értelmét sem – egészen addig nem, amíg meg nem jelenik életében egy régi barátja, Joe, aki támogatást nyújt neki, és ismét segít a nőnek megtalálni az életben rejlő szépséget.

IMDb értékelés: 7.3

A nővérem húga

Sztárok: Cameron Diaz, Abigail Breslin, Alec Baldwin

Nem mindennapi ügyet kell képviselnie egy ügyvédnek – egy 11 éves lány saját szüleit pereli, miután rájött arra, azért vállalták őt szülei, hogy donorként segíthessen életben tartani leukémiás nővérét, Kate-et.

IMDb értékelés: 7.4

Csillagainkban a hiba

Sztárok: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff, Willem Dafoe

Hazel Grace Lancaster rákbeteg, és orvosai tanácsára önsegítő csoportba kezd járni, hogy lelki állapota javuljon. Itt találkozik Augustus Waters-szel, akibe szerelmes lesz. A két fiatal ezután együtt tesz látogatást kedvenc regényük szerzőjéhez Amszterdamba.

IMDb értékelés: 7.8

Soul Kitchen

Sztárok: Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu, Pheline Roggan

Zinos Kazantsakis egy lepukkant kis hamburgi étterem tulajdonosa, és noha az üzlet kezdetektől nem a legideálisabb, újabb csapások következnek – éppen akkor, amikor egy jobb séf munkája nyomán némi sikert könyvelhet el a szerényebb élethez szokott étterem-tulajdonos.

IMDb értékelés: 7.3

Most jó

Sztárok: Dakota Fanning, Josef Altin, Jeremy Irvine, Olivia Williams

A 17 éves Tessa halálos betegen elhatározza, hogy a lehetőségekhez mérten a legtöbbet megéli életéből, és összeállít egy bakancslistát is, amelyen csupa olyan dolgok szerepelnek, amiről egy tizenéves lány csak álmodhat – és amit Tessa halála előtt még át szeretne élni. E listán szerepel szüzessége elvesztése is.

IMDb értékelés: 7.2

Megmaradt Alice-nek

Sztárok: Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Stewart, Kate Bosworth

Alice Howland ismert nyelvészprofesszor, boldog házasságban él, és három felnőtt gyermeke van. Élete váratlanul megváltozik, amikor egyszerre elkezd elfelejteni szavakat, majd nem sokkal ötvenedik születésnapja után Alzheimer-kórt diagnosztizálnak nála.

IMDb értékelés: 7.5

Az élet nélkülem

Sztárok: Sarah Polley, Scott Speedman, Mark Ruffalo

Ann huszonhárom éves, két lánya, egy munkanélküli és jóformán az egész világot gyűlölő férje, valamint egy éppen a börtönből szabadult apja van. Megélhetésüket egy egyetemi gondnoki állásból fedezi. Addig változatlan élete hirtelenjében akkor ér fordulóponthoz, amikor kiderül, végstádiumú rákbeteg, s az orvosok három hónapot jósolnak neki. Ekkor a nő elhatározza, hogy életének határozott változásra van szüksége…

IMDb értékelés: 7.6

A könyvtolvaj

Sztárok: Sophie Nélisse, Geoffrey Rush, Emily Watson

Egy kilencéves, Liesel nevű kislány a második világháborúban Münchenbe költözik örökbefogadó szüleivel, és megtanul olvasni. Idővel aztán a könyvek élete értelmévé válnak, és a lány a lopástól sem retten vissza, csak hogy újabb kötetekhez jusson. A könyvekből gyűjtött tapasztalatok segítik őt a körülötte zajló események megértésében.

IMDb értékelés: 7.6

A nyugtalanság kora

Sztárok: Mia Wasikowska, Henry Hopper, Ryo Kase

Enoch, miután túlélte a klinikai halált, és elvesztette szüleit egy autóbalesetben, találkozik egy Annabel nevű lánnyal a temetésen, majd egymásba szeretnek. Kiderül azonban: Annabel halálos beteg. Enoch segíti a lányt abban, hogy felkészüljön az elkerülhetetlenre.

IMDb értékelés: 6.8

Oroszlán

Sztárok: Dev Patel, Nicole Kidman, Rooney Mara

Saroo egy szegény családba született Indiában, öt éves korában azonban elszakadt tőlük, és Kalkuttában kötött ki. Egy ausztrál házaspár fogadta őt örökbe, Saroo pedig hosszú ideig látszólag hátat fordított múltjának. De valóban csak látszólag, hiszen 25 év elteltével ismét felelevenedik benne édesanyja és bátyja képe, akiknek felkutatására egy új technológiát hív segítségül. A film alapja valós történet.

IMDb értékelés: 8.1

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 59 times, 1 visits today)