Újabb részletekbe nyerünk betekintést a The Meg előzetesében

Megérkezett a The Meg első nemzetközi előzetese, amelyből már a cselekményére is következtethetünk. A történet alapját egyébként Steve Alten könyvsorozata jelenti, amelynek mozifilmes változatán már több mint egy évtizede munkálkodnak. Korábban olyan rendezők neve merült fel a film kapcsán, mint Eli Roth-é, vagy éppen Jan de Bonté, jelenleg azonban Jon Turteltaub dolgozik a rendezésen, a főszerepet pedig Jason Statham játssza.

The MEG

Statham a filmben Jonas Taylor haditengerészt alakítja, akit egy mentőműveletre hívnak egy, az óceán mélyén található kutatóközponthoz. A történet szerint a tudósok számos új fajra bukkantak a Mariana-árok területén, köztük a kihaltnak vélt gigászi, mintegy 23 méteres Megalodon cápára. Ahogyan az a hasonló filmekben történni szokott, a hatalmas bestia „természetesen” emberekre kezd támadni, és Jonas Tayloron múlik, sikerül-e megállítani…

A The Meg posztere és első előzetese alapján eléggé úgy tűnt, nagyrészt B-kategóriásba hajló filmmel állunk szemben, majd a nemzetközi trélerben – a kissé „túlzó” és a klisékben sem szűkölködő benyomás mellett – újabb részletek tárulnak a szemeink elé a történetből, és néhány új poént is lelőnek benne. Mindenek előtt azonban alighanem Statham és az óriáscápa szembenállása ragadhatja meg a tekintetünket és a fantáziánkat a képsorok láttán.

Statham a The Meg révén most némileg új területen próbálhatja ki magát, miután korábban jellemzően középkategóriás akciófilmeken dolgozott, illetve az elmúlt években néhány más műfajba sem félt belekóstolni. Mindennek ellenére a legemlékezetesebb alakításai közt a 2015-ös A kémet, valamint a Halálos iramban-sorozatot említhetjük – az utóbbiban Deckard Shawként a Dwayne Johnson által játszott Hobbs mellett nyújtott alakítása elég sikert hozott kettejüknek ahhoz, hogy a 2019-es Hobbs And Shaw-ban is viszont láthassuk őket. Csakhogy Jason Statham láthatóan némileg új területre lépett a The Meggel, hiszen A Mars szelleme óta nem dolgozott egyetlen szörny- vagy horrorfilmen sem.

A több mint 150 millió dolláros költségvetésű The Meg-ben a stúdió meglehetősen bízik, és siker esetében a könyvsorozatból még bőven van mit feldolgozni; vagyis, nem kizárt, hogy új franchise-t építenének. Ráadásul mostanság az óriásszörny-filmek is viszonylag kedvező fogadtatásban részesülnek, amihez minden bizonnyal hozzájárultak a Legendary Pictures MonsterVerse-franchisének keretében bemutatott filmek, így a Kong: Koponya-sziget, vagy a Tűzgyűrű: Lázadás sikere is.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 61 times, 1 visits today)