Feldolgozták az utóbbi 15 év egyik legjobb európai horrorját

Screen-Shot-2017-06-02-at-9.09.00-AM

Ugyan nemrég még azon elmélkedtünk, hogy Hollywood végre letett a kelet-ázsiai filmek feldolgozásáról, de az európaiékról még nem. Még 2007-ben a francia Alexandre Bustillo-Julien Maury páros bemutatta zseniális és egyben brutálisan kegyetlen horrorfilmjét, A betolakodót (A l’intérieur). Most pedig cirka 10 évvel később jön az amerikai változat, az Inside.

Pontosabban a filmet már a nyáron bemutatták pár szerencsésebb (?) országban, de hazájában csak januárban kerül erre sor, még hozzá rögtön az interneten keresztül. Ennek oka vélhetően az, hogy a készítők hűek maradtak az eredeti alapanyaghoz, és hát a látottakat biztosan nehezen emésztenék meg az amerikai mozik. Mindenesetre az előzetes alapján ezúttal nem képkockáról képkockára történt a feldolgozás, hanem vittek bele új elemeket, például azt, hogy a főhősnő siket.

Érdekesség, hogy a rendezést egy spanyolra, Miguel Ángel Vivas-ra bízták. Az viszont aggodalomra adhat okot, hogy Vivas-tól legutóbb az itthon direkt DVD-n eljutó A kihalás szélén c. rémunalmas disztópikus horror jelent meg, Hátha ez jobban sikerült.

Az előzetes megtekintése csak 18 éven felülieknek ajánlott!

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 80 times, 1 visits today)