Hírcsokor

Ismét ideje volt már egy nagyobb “híradóval” jelentkeznünk, lássuk a legfontosabb filmipari fejleményeket!

rami-malek-as-freddie-mercury

Nemrég hivatalosan is bejelentették, hogy a készülő Queen-film, a Bohemian Rhapsody rendezői székéből eltávolították az X-Men-filmek atyját, Bryan Singert.  A rendező ugyanis egyszerűen eltűnt a forgatásokról, majd egy szűkszavú közleményben kijelentette, hogy “saját magát és családját érintő egészségügyi problémák” miatt nem folytatja a munkálatokat. Mint kiderült, nem ez volt az első eset a forgatások során, ráadásul Singer “visszaeső munkakerülő”, ezért is kerülhetett korábban bele a szerződésébe egy olyan záradék, miszerint ha nem veszi fel a munkát határidőre, akkor nyugodtan ki lehet rúgni. Hab a tortán, hogy közben a Los Angeles megyei bíróságon keresetet nyújtottak be Singer ellen, melyben azzal vádolják, hogy 2003-ban megerőszakolt egy akkor még csak 17 éves fiút, Cesar Sanchez-Guzmant. Korábban egy Michael Egan nevű férfi már 1999-ben feljelentette ugyanezért, 2000 elején a rendőrségre is elment, de a hatóságok akkoriban nem voltak hajlandóak foglalkozni az ügyével. Mindenesetre a filmnek azóta már megvan az utódja, még hozzá az a Dexter Fletcher, akinek legutóbbi műve az Eddie, a sas volt. Fletchernek egyébként nem lesz sok dolga, mivel a Bohemian Rhapsody legnagyobb részét már leforgatták, már csak a befejezést és a vágást kell levezényelni.  A bemutatót mindezek ellenére sem akarják elhalasztani, így marad az eredeti 2018 december 25-ös dátum.

És ha már rendezői szék: Quentin Tarantino Star Trek-filmet rendezhet! Ha nem ez az évtized filmes trollkodása, akkor semmi. A legendás rendező már nagyban tárgyal J.J. Abrams-szel és a Paramount stúdióval, és állítólag már zöld utat is adtak a projektnek, ami ráadásul 18-as karikás besorolású is lehet. Mi több, a forgatókönyvet ezúttal nem Tarantino fogja írni, hanem egy külsős író, az első komolyabb névként A visszatérőért felelő Mark L. Smith merült fel. Hogy mindez mikortól lesz majd látható a mozikban, az azért is érdekes kérdés, mert Tarantino előtte leforgatja még a Manson-családról szóló darabját is, aminek a premier dátuma már ismert, 2019. augusztus 9. – azaz napra pontosan 50 évvel Roman Polanski feleségének és barátainak a lemészárlása után.

Pikachu-Happy-Pokemon-Wallpaper

Talán ennél is agyzsibbasztóbb hír, hogy a Legendary Entertainment elkészít egy élőszereplős Pokémon-filmet, aminek a főszereplője “Detective Pikachu” lesz Ryan Reynolds (Deadpool) alakításában. A filmet Rob Letterman (Cápamese, Szörnyek az űrlények ellen) fogja rendezi, a premier pedig majd csak valamikor 2019-ben lesz. A történetről egyébként még semmit nem lehet tudni, csak annyit, hogy Nicole Perlman (A galaxis őrzői) és a tévésorozatos Alex Hirsch írja.

Folytassuk a sort az abszurd hírekkel! Ridley Scott bejelentette, hogy hiába bukott meg világszerte az Alien: Covenant, ő nem tesz le arról, hogy készítsen hozzá egy újabb folytatást. Ez még önmagában nem is lenne nagy hír, azonban a tervei szerint ezúttal kihagyná a történetből a xenomorfokat és inkább a mesterséges intelligencia veszélyeire hívná fel a figyelmet, elsősorban Daviden (Michael Fassbender) keresztül. Még egyszer: a következő Alien-filmben nem lenne egy darab alien sem. Ebbe talán még lesz beleszólása a gyártó 21th Century Fox-stúdiónak, de lehet, hogy már nem sok, mivel…

disney-nba

…nagyon úgy néz ki, hogy a “kis gömböcként” viselkedő Disney a Pixar, a LucasArts és a Marvel után felvásárolja a Fox filmstúdióját is, “mindössze” 60 milliárd dollárért. Ez nem csak a film-, hanem a sorozatgyártást is jelenti. Ezzel együtt pedig több franchise joga is egy kézbe kerülne, csak hogy a legismertebbeket említsük: X-Men, Fantasztikus Négyes, Predator és a már előbb említett Alien. Mindez egyébként azért is adhat aggodalomra okot, mivel a Disney saját streaming szolgáltatást fog indítani, amivel a Netflix és az HBO konkurense szeretne lenni, és ilyen exkluzív címekkel (a már meglévőkkel együtt) bizony csábító is lesz sokak számára. Ráadásul ezzel a Disney szép lassan monopolhelyzetet idéz elő, aminek hátulütői már most megfigyelhetőek. Konkrétan Amerikában azoknak a mozitulajdonosoknak, akik bemutatnák az új Star Wars-filmet, Az utolsó jediket, alá kellett írnia egy olyan szerződést, amely szerint a moziknak a szokásos 55-60%-os bevétel megosztás helyett 65%-ot kell visszautalni a Disneynek. Mindemellett a moziknak 4 hétig kötelező Az utolsó jediket a legnagyobb termekben játszani, ami elsősorban a kisebb moziknak fog fájni. Most pedig képzeljük el, hogy milyen lesz az, ha a Disney eme gyakorlatát egyszer minden filmjére kiterjeszti… De legalább a Bosszúállók végre találkozhatnak az X-Mennel, és még a Fantasztikus Négyes is kaphat végre egy nézhető filmet!

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 17 times, 1 visits today)