A Netflix feldolgozta King Bilincsben c. regényét

Geralds-Game-trailer-700x300

A Bilincsben Stephen King azon kevés regényeinek egyike, amit még egyszer sem adaptáltak filmvászonra. Ez természetesen nem véletlen, hiszen bár maga a könyv szörnyen izgalmas, de filmként nehéz lehet ugyanazt az izgalmat adaptálni másfél órába. A történet ugyanis meglehetősen minimalista, hiszen arról szól, hogy az erdő közepén található faházikóban egy nő oda van bilincselve az ágyához, és nincs ki segítsen neki. Voltaképpen egy monodráma horrorisztikus fordulatokkal.

A Netflix online videostreaming-szolgáltató azonban húzott egy merészet és megcsinálta. Helyzetüket egy picit könnyíti, hogy A Setét Torony és az Az idei premierjei King-lázban tartja a fél világot. A rendezést egy tapasztalt horrorfilmesre, Mike Flanaganra bízta a cég, akinek olyan művek köthetőek a nevéhez, mint az Oculus, a szintén netflixes Hush vagy az Ouija: A gonosz eredete.

A főszereplőt Carla Gugino (Watchmen, Törésvonal, Sin City) alakítja, és az előzetes alapján a film meglehetősen hű lesz a regényhez, hiszen lesz visszaemlékezés arra a bizonyos napfogyatkozásra, hallucinációk, megvadult kutyus és minden “földi jó”. Lehet, hogy ez lesz az első olyan King-adaptáció, amibe egy rajongó sem fog belekötni? (Áhh, naiv gondolat.)

A szolgáltató szeptember 29-én teszi elérhetővé a művet, melyet majd Gerard’s Game néven tessék keresni!

Előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 167 times, 1 visits today)