Az első afro-amerikai bíró első komolyabb ügye

marshall

Mármint ügyvédként. A Marshall c. életrajzi dráma Thurgood Marshallról szól, aki idősebb korára az amerikai Legfelsőbb Bíróság tagja lehetett, ami nem kis szó. Főleg annak fényében, hogy fiatalabb korábban úgy kellett ügyvédként tevékenykednie, hogy az országban még javában élt a szegregáció. Első igazi tárgyalása pedig meglehetősen pikáns, hiszen egy olyan feketét kellett védenie, akit azzal vádolnak, hogy megerőszakolta és megölte volt munkaadóját, aki persze fehér volt – erről szól eme film is.

A címszereplőt Chadwick Boseman alakítja, aki az Amerika Kapitány: Polgárháborúban mutatkozott be a nagyközönségnek, mint Fekete Párduc (jövő tavasszal jön az önálló karakterfilmje is ugye). A színész mellett látható lesz még Josh Gad (Bérhaverok, Gyakornokok) is.

A rendező pedig az a Reginald Hudlin, aki bár a ’90-es években sorban szállította a “fekete-vígjátékokat” (Bumeráng, Pofonláda, Micsoda buli!), de mostanság szinte csak sorozatepizódokat gyárt.

A filmet Amerikában októberben mutatják be, hazai premier vélhetően csak akkor lesz, ha közben becsúszik pár Oscar-jelölés.

Előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 81 times, 1 visits today)