Filmes sci-fi hírek tömören

Neuromancer Novel

Rég volt összefoglaló, pedig történt egy s más a filmvilágban még így az “uborkaszezonban” is, lássuk a legfontosabbakat!

Film készül William Gibson világhírű cyberpunk regényéből, a Neuromancerből. A könyv jogai már egy ideje Foxnál vannak, és sok évnyi tologatás után úgy tűnik végre neki fognak kezdeni  a munkának. Igaz, eddig csak az a biztos, hogy a Deadpool rendezője, Tim Miller fogja dirigálni a művet. A regénynek egyébként szintén egy antihőse van, a kábítószerfüggő cybertér-hacker, Case, aki még a saját megbízóit is képes meglopni.

Mint azt már régóta lehetett tudni, a Hellboy harmadik része sosem fog elkészülni, helyette inkább rebootolják a szériát. Nemrég pedig az is kiderült, hogy ezt annyira komolyan gondolják a készítők, hogy a korábbi két filmmel ellentétben ez már R-kategóriás, azaz szigorúan felnőtteknek szóló lesz. A rendezést  az angol Neil Marshallra (A barlang, A kilencedik légió, Démoni harcosok) bízták, a címszereplőt pedig  David Harbour (Fekete mise, Suicide Squad, a Stranger Things-sorozat seriffje) fogja alakítani. A történetről egyelőre keveset lehet tudni, csak annyit, hogy a főgonosz egy bizonyos “Blood Queen” lesz, akit nem más, mint a Resident Evil-filmek sztárja, Milla Jovovich fog megformálni. A premier majd csak valamikor 2018-ban lesz.

hellboy-art-copy-1495048292557_1280w

2019-től megszakítja együttműködését a Netflix online videostreaming-szolgáltatóval a Disney, mivel az óriásvállalat saját online videóplatformot szeretne létrehozni. Addig azonban minden marad a régiben. Ennek eredményeképpen 2019-től kezdve a Disney, a Pixar, a Marvel és a Star Wars-franchise filmjei majd csak ezen az új platformon lehetnek majd elérhetőek online, legalábbis az Egyesült Államokban biztosan. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy ez mennyire érinti majd a Disney és a Netflix olyan közös projektjeit, mint például a Marvel-sorozatokat (Daredevil, Jessica Jones tsb.). Ezzel kapcsolatban úgy fogalmaztak, hogy “lehet, hogy megmarad ilyen téren az együttműködésünk”.

Azt már tudjuk, hogy James Cameron egyszerre négy Avatar-folytatáson is dolgozok, ami már önmagában is elég hajmeresztően hangzik, de ezt most a rendezőnek sikerült egy olyan kijelentéssel megfejelnie mely szerint szinte minden szereplő, így a halottak is visszatérnek a folytatásokba. Mi több, az ellenség minden részben ugyanaz, az elvileg már halott Quatrich ezredes lesz, akit Stephen Lang alakított az első részben. Sigourney Weaver karakterének feltámadásáról pedig már régóta lehetett tudni. Már csak az a kérdés, hogy ezek után tényleg már csak a látvány miatt érdemes a folytatásokat várni?

Stephen-lang-as-col-quaritch-in-avatar

Bekövetkezett a rajongók rémálma: a Beavatott-sorozat negyedik, egyben utolsó felvonása tényleg egy tévésorozat formájában fog érkezni, köszönhetően a harmadik rész csúfos anyagi bukásának. (Itt jegyezzük meg, hogy a könyv csupán három részes, így ha a stúdió nem pénzéhes és vágja ketté az utolsó kötetet, akkor nem lenne ekkora égés ez a projekt sem.) A Lionsgate egyébként annak dacára egyezett meg a Starz nevű kábeltévével (Fekete vitorlák, Sparatcus), hogy a főszereplők előre jelezték azt, hogy ők tévébe nem fognak menni. Ennek megfelelően sem a Trist alakító Shailene Woodley, sem Miles Teller (Peter), sem pedig Theo James (Négyes) nem lesz majd látható sorozatban, hiszen ők azóta már felkapott sztároknak számítanak. Kérdés, hogy ezek után a sorozatot nézni fogja-e bárki is…

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 24 times, 1 visits today)