Noomi Rapace hetes ikreket alakít

Seven-Sisters-header

A Seven Sisters (Amerikában What Happened to Monday) alapkoncepciója több mint érdekes: 2073-ban a Föld túlnépesedése olyan kritikus szintet ér el, hogy az egyes kormányok (?) bevezetik az egyke politikát, vagyis retorziókra számíthat az, aki egynél többet mer szülni. A  kétszeres Oscar-jelölt Willem Dafoe által alakított nagypapának azonban nem akaródzik megszabadulni a hetes iker unokáitól, így a külvilág számára úgy tesz, mintha csak egyetlen gyermek élne nála. Ennek eredményeképpen a kislányok be vannak osztva a hét minden napjára, hogy ki mikor hagyhatja el a házat. Ez mindaddig működik, amíg felnőtt korukban (Rapace alakítja a testvéreket ugye) egy napon “Hétfő” eltűnik. Ha azonban őt halottá nyilvánítják, akkor borul a megélhetésük.

A filmet a norvég Tommy Wirkola, a Boszorkányvadászok és a Náci zombik 1-2 rendezője dirigálta, amiben egyébként látható még a hatszoros Oscar-jelölt Glenn Close is, aki a Kiéhezettek után ismét egy gonosz bürokratát alakít.

A premierre már ebben a hónapban sor kerül, ráadásul a Netflixen is lehet majd látni, ami valószínűleg a hazai előfizetők is számára elérhetővé fog válni.

Előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 38 times, 1 visits today)