A hét legfontosabb hírei

han-solo

Nézzük, hogy mikről maradtunk le!

A hét legmegdöbbentőbb filmes híre mindenképp az volt, hogy a Star Wars világában játszódó önálló (fiatalkori) Han Solo-film rendezőpárosát kirúgta a Disney úgy, hogy a film jelentős részét közben már leforgatták.  Phil Lord és Chris Miller ugyanis az olyan műveik, mint A Lego-kaland, a 21 Jump Street és annak folytatása, a 22 Jump Street után a Han Solo-filmet is elvitték volna a “lökött” humor irányába, ami viszont a producereknek egyáltalán nem tetszett. A stúdió azonban nem akarja elcsúsztatni premier dátumát, így szinte rögtön a rendezői székbe ültették a rutinos, két Oscar-díjas Ron Howardot, aki két éve hatalmasat bukott A tenger szívében c. szörnyszülöttjével. Howard most végignézi az eddig felvett nyersanyagokat, de az már most biztos, hogy több jelenetet újra kell majd venni, illetve a hiányzókat leforgatni.

A hét második nagy döbbenete volt, hogy a zsánerfilmjeiről híres David Fincher (Hetedik, Harcosok klubja) fogja megrendezni a Z világháború (World War Z ) folytatását, aminek szintén Brad Pitt lesz a főszereplője. Fincher ugyan korábban rendezett már blockbuster-folytatást, de az Alien 3 kálváriája után úgy tűnt, hogy többet ilyet nem fog tenni. Főleg úgy, hogy már a World War Z első részének forgatása sem volt zökkenőmentes (pl. teljesen más befejezést kellett hozzá forgatni).

A Sony bár “kölcsönadta” a Marvelnek Pókember karakterét, de úgy tűnik, hogy Venomot megtartja magának. A karakter ugyan látható volt már a Pókember 3. c. filmben, de sok rajongó érthető módon kiakadt, hiszen a figura a képregényekben egy igazi nemezise a hálószövőnek, míg Raimi alkotásában csupán másodhegedűs lehetett. A stúdió azonban most elhatározta, hogy ad a karakternek egy önálló filmet úgy, hogy – az eddigi tervek alapján –  nem lesz benne Pókember! Mindez azért is minimum furcsa, hisz mind a szimbióta, mind az azt hordó figura életében fontos szerepet játszott Pókember.  Mindenesetre a címszereplőt Tom Hardy (Mad Max – A harag útja, A Sötét Lovag: Felemelkedés) fogja alakítani, ami minimum jó jel, de mellé megkapjuk még a Vérontót (“Carnage”) is, aki a képregényekben egy pszichopata sorozatgyilkos – így kvázi lesz egy rosszfiú meg egy még rosszabb. Ez a hír pedig megerősíti azokat a híreszteléseket, hogy a mű besorolása 18+ lesz. Kérdés, hogy mindez működőképes lesz.

carnage-and-venom-1024x576

Készül a 8. Fűrész-film! A héten pedig véglegesítették a címét, ami nemes egyszerűséggel Jigsaw lett, feladva ezzel a leckét a hazai forgalmazóknak. A történetről még semmit nem lehet tudni, csupán annyit, hogy a régi szereplők közül egyedül a címszereplő tér vissza, ő is nyilván (?) visszaemlékezés formájában. A rendezést pedig a Spierig-testvérekre (Daybreakers – A vámpírok kora, Időhurok) bízták.

 

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 39 times, 1 visits today)