Íme a District 9 rendezőjének új, látványos rövidfilmje

rakka22

Amikor a dél-afrikai Neill Blomkamp előrukkolt a társadalmi problémákat feszegető, zseniális District 9 c. sci-fijével, rögtön mindenki egy zsenit látott benne. Blomkamp ezt követően elkészítette a könnyen felejthető Elysiumot, majd a borzalmas Chappie-t, és már senki se tartotta csodagyereknek. Mégis, amikor előrukkolt az Alien 5 ötletével, ami közvetlenül A bolygó neve: Halál után játszódott volna, ezzel egy alternatív folytatást képezve, rögtön mindenki bizalmat szavazott neki. A jogokat birtokló Fox még hajlott is a dologra, de végül elvetették eme érdekes kezdeményezést.

Blomkamp válaszul visszatért a gyökereihez és belekezdett egy rövidfilmes sci-fi antológiába Oats Studios néven, melynek első darabja, a Rakka már el is készült. Nem mellékesen sikerült magát Sigourney Weavert is elcsábítania a projektjéhez.

A mintegy 20 perces kisfilm pedig valóban működik: nyomasztó, látványos és akciódús. A történet szerint a nem túl távoli jövőben földönkívüli gyíkemberek hajtják rabigába az emberiség nagy részét és közben terraformálják  a Földet, hogy számukra a lehető legkedvezőbb atmoszférával rendelkezzen. Az ellenállás azonban folytatja a reménytelennek tűnő harcot.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 70 times, 1 visits today)