A csúnyácska csodácska

WonderMovie-600-x-403

Még 2012-ben R.J. Palacio kiadta első regényét, a Csodácskát (Wonder), ami voltaképpen az 1985-ös Maszk c. tinidráma fiatalított, habosított változata, legalábbis a filmváltozatának előzetese erre enged következtetni. A történet középpontjában ugyanis egy kisfiú áll, aki bár már ötödikes, de most fog először iskolába járni, mert a torz arca miatt folyamatosan plasztikai műtétekre szorult. A végeredmény sajnos így sem lett tökéletes, ráadásul Auggie-nak most már az iskola jelentette kihívásokkal is szembesülnie kell.

A projekthez mindenesetre igazi nagyágyúkat sikerült szerződtetni: az Oscar-díjas Julia Robertset, az Oscar-jelölt Owen Wilsont és A szobával Hollywoodba robbanó gyermekszínészt, Jacob Tremblay-t.

A problémát már inkább azt jelentheti, hogy a könyvből az a Steve Conrad adaptált forgatókönyvet, aki már sokszor próbálkozott drámával, de a végeredmény mindig kissé semmilyen lett (Walter Mitty titkos élete, A boldogság nyomában, Az időjós), illetve a rendezést is a nem túl tapasztalt Stephen Chbosky-ra (Egy különc srác feljegyzései) bízták.

A Csodácskát Amerikában november közepén kezdik el vetíteni, a hazai bemutató időpontja még nem ismert.

Előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 93 times, 1 visits today)