Az elmúlt hét legérdekesebb hírei

expendablesnew

Rég voltak filmes hírek, pedig komoly bejelentések követték egymást az elmúlt időszakban. Lássuk is őket szép sorban!

Sylvester Stallone kiszállt az Expendables 4-ből, mivel a Creed – Apolló fia sikere után (Oscar-jelölés ugye) már nem akar gagyit elvállalni. Nem sokkal később a széria másik nagyágyúja, Arnold Schwarzenegger jelezte, hogy ha a filmbeli karaktere nem kap kellő mélységet, akkor ő sem lesz benne a folytatásban. Szomorú apróság még vele kapcsolatban, hogy bár felkérték az új Predatorba vendégszereplőként, de nemet mondott rá. Sőt, időközben már az is kiderült, hogy a harmadik Schwarzenegger-féle Legend of Conan se fog megvalósulni, mivel a gyártó stúdió kiszállt a produkció mögül azzal a jelszóval, hogy “mégis ki nézné meg?”. (A filmben egyébként Conan már egy öreg uralkodó lett volna.)

Michael Bay nemrég megerősítette, hogy az idén mozikba kerülő Transformers 5 lesz az utolsó óriásrobotos film tőle, ugyanakkor azt is elkotyogta, hogy jelenleg az írók további 14 (!) olyan forgatókönyvön dolgoznak, melyek ebben az univerzumban fognak játszódni, beleértve Bumblebee spin-offját is.

Ridley Scott lassan betölti a 80. életévét, de munkabírása nem ismer határokat, ugyanis már nem csak egy újabb Alien-filmen dolgozik (igen, a Covenant után is lesz még élet), hanem az angliai légi csatát is vászonra vinné. A történelmi film azt az időszakot örökítené meg, amikor a II. világháború alatt a német Luftwaffe kegyetlen harcot vívott a Brit Királyi Légierővel a La Manche fölötti légtér megszerzéséért. Erről egyébként már 1969-ben sikerült egy látványos filmet (Angliai csata) készíteni, de nyilván a technika azóta tovább fejlődött.

dune

Nagyon úgy néz ki, hogy Denis Villeneuve lehet a sci-fi új pápája: az Érkezés c. műve az Oscar-jelölésig jutott, a Szárnyas fejvadász folytatását pedig a műfaj rajongó jobban várják, mint a Messiást. A következő projektje pedig a Dűne lesz, amihez már meg is szerezte a szükséges jogokat. A forgatókönyvet pedig nem más, mint a Forrest Gumpért Oscar-díjat kapott Eric Roth fogja írni, akinek még olyan műveket köszönhetünk, mint a Benjamin Button különös élete vagy a München.

A Call of Duty-játékokat gyártó Activision is beszáll a filmiparba, noha a Warcraft és az Assassin’s Creed látványos bukása már megmutatta, hogy mennyire kockázatos az ilyesmi. Mindenesetre megfilmesítik a Call of Duty-t, az alkotók ráadásul rögtön egy egész Marvel-szerű univerzumban gondolkodnak, vagyis más lesz a Black Ops és más a Modern Warfare hangulata.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 96 times, 1 visits today)