TOP 10 film, amit idén várunk

2017movies

Igazából ennél sokkal többet várunk, de ezeket a legjobban! A lista összeállításakor próbáltunk műfajilag színesek lenni (kevés sikerrel) és minimalizálni a blockbustereket (még kevesebb sikerrel). A listából ráadásul kivettük az olyan egyértelmű produkciókat, mint az új Marvel-filmek (A galaxis őrőzi 2. és a Thor: Ragnarok, Pókember: Hazatérés), az új DC-filmek (Az igazság ligája és a Wonder Women) és persze a Star Wars VIII-at. Így már érdekesebben hangzik, nem?

10. Dunkirk

Mit lehet róla tudni: Christopher Nolan új filmje, ami ezúttal abszolút mellőzi a sci-fi elemeket, hiszen egy történelmi eseményt dolgoz fel. Nevezetesen azt, amikor 1940-ben a nyugati szövetségeseknek sikerült a francia partokról kimenekíteniük mintegy 300 ezer francia és angol katonát a német hadifogság elől.

Miért várjuk: Nolan neve garancia a minőségre.

Miért aggódhatunk: A téma nem túl izgalmas, főleg, hogy “tudni lehet a végét” a történetnek.

dunkirk

 

9. T2 Trainspotting

Mit lehet róla tudni: Danny Boyle folytatja 1996-os kultfilmjét, még hozzá az eredeti szereplőgárdával. Kell-e tovább ragozni?

Miért várjuk: Egyszerűen kíváncsiak vagyunk, hogy mi történhetett Rentonnal és bandájával az elmúlt húsz évben.

Miért aggódhatunk: Azért mégis csak jó sok idő telt el, ráadásul ritka, hogy egy kultfilmnek a folytatása hozza az elvárt szintet.

ts2

 

8. Lego Batman

Mit lehet róla tudni: A nagy sikerű, 2014-es Lego-kaland kvázi spinoffja, konkrét történetről nem tudni, de a poszterek alapján Batman-nek jó sok ellenfele lesz.

Miért várjuk: Tény, hogy a Lego-kalandban Batman volt a legjobb karakter.

Miért aggódhatunk: Ami apránként adagolva még vicces, az nem biztos, hogy tömény másfél órában is az lesz…

lego-batman

 

7. Logan

Mit lehet róla tudni: Na jó, itt egy kicsit csaltunk, hiszen bár ez is képregény-adaptáció, de egyrészt a Fox tulajdona, másrészt pedig ez lesz Hugh Jackman búcsúja Farkas karakterétől. A búcsú azonban emlékezetes lesz, mivel a film korhatáros besorolást kapott! A történet szerint egyébként a jövőben vagyunk, ahol az X-Men már nem létezik, Farkas már öregszik és még egy hozzá hasonló kislányt is meg kell mentenie.

Miért várjuk: 18 éven felülieknek való Farkas-film!

Miért aggódhatunk: Emlékezzünk csak az előző két önálló Farkas-filmre… (vagy pont, hogy ne).

logan

 

6. Szárnyas fejvadász 2049

Mit lehet róla tudni: Ha a Trainspotting 2-nél fanyalogtunk a 20 év távlatra, akkor mit szóljunk most, hiszen itt már 35 év telt el az első rész óta! Ugyanakkor tényleg egy olyan zseniális sci-firől beszélhetünk, aminek a folytatására még úgyis kíváncsiak vagyunk, hogy azt nem Ridley Scott, hanem az a Denis Villeneuve rendezte, aki nemrég az Érkezéssel dobbantott egy nagyot. Ráadásul Harrison Ford karaktere visszatér, kinek társa nem más lesz, mint a mostanság eléggé népszerű Ryan Gosling.

Miért várjuk: Végre talán választ kaphatunk arra, hogy Deckard replikáns-e vagy sem!

Miért aggódhatunk: Azért Ridley Scottnak jobban örültünk volna.

blade-runner

 

5. Baby Driver

Mit lehet róla tudni: Bankrablós akciófilm, aminek a főszereplője Baby (a tinimozik sztárja, Ansel Elgort), aki egy zseniális autóvezető, csak éppen a füle állandóan cseng, ezért ő meg állandóan zenét hallgat. Bíztató még a komoly szereplőgárda is: Kevin Spacey, Lily James, Jon Hamm, Jamie Foxx és Flea. Mindez a “Cornetto-trilógia” rendezőjétől, Edgar Wrighttól.

Miért várjuk: A Drive után vevők vagyunk az ilyesmikre.

Miért aggódhatunk: Azért Wright utóbbi két filmje (Világvége, Scott Pilgrim a világ ellen) elég gyenge lett.

baby-driver

 

4. A majmok bolygója: Háború

Mit lehet róla tudni: A második Majmok bolygója-reboot harmadik felvonása, egy totális háborút belengetve, melyben igazi katonák harcolnak majd Cézár majomseregével szemben.

Miért várjuk: Mert már az első kettő is jól sikerült, és tessék csak megnézni az előzetesét!

Miért aggódhatunk: A legtöbb esetben a harmadik rész szokott a leggyengébben sikerülni…

war-of-theplanet

 

3. Széttörve (Split)

Mit lehet róla tudni: M. Night Shyamalan kezd visszatérni a gyökereihez: legutóbbi filmje, A látogatás c. kézikamerás horror meglepően jól sikerült, most pedig egy olyan thrillerrel érkezik, melyben a főszereplő egy 23 személyiséggel rendelkező férfi (James McAvoy), aki fiatal lányokat rabol el.

Miért várjuk: A történet már önmagában érdekes, de ismerve a rendezőt, ismét kapni fogunk valami durva csavart!

Miért aggódhatunk: Azért mégis csak arról az emberről beszélünk, aki leforgatta Az utolsó léghajlítót

split

 

2. Valerian és az ezer bolygó városa

Mit lehet róla tudni: Luc Besson egyszer már készített egy halhatatlan sci-fit, Az ötödik elemet, most pedig rákontráz egy, első ránézésre sokkal grandiózusabb alkotással. Ráadásul ez is egy képregény-adaptáció, ami a rendező régi nagy vágya volt. A történet egyébként egy olyan bolygóról szól, ahová több száz faj képviselője él egymás mellett, egyelőre békességben. Egy feszes, 24 óra történéseit elmesélő filmre kell készülni, két fiatal időutazó ügynökkel (Dane DeHaan és Cara Delevingne ) a főszerepben.

Miért várjuk: Most írjuk le még egyszer? Inkább beszéljenek a képek!

Miért aggódhatunk: A Jupiter felemelkedése már bebizonyította, hogy hiába egy sci-finél a grandiózus látványvilág, ha minden mással problémák vannak.

valerian

 

  1. Alien: Covenant

Mit lehet róla tudni: Ridley Scott azért sem foglalkozott az új Szárnyas fejvadásszal, mert inkább – nagyon helyesen – egy új Alien-filmet forgatott. A Covenant a Prometheus laza folytatása lesz, amelyben végre megjelennek azok a bizonyos szörnyek is. Az előzetes meglehetősen meggyőzőre sikeredett.

Miért várjuk: Ez nem lehet kérdés!

Miért aggódhatunk: A Prometheus a világ egyik legmegosztóbb filmje lett, ráadásul Scott is tud kellemetlen meglepetéseket okozni (az Exodusra emlékszik bárki is?).

aliencovenant

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 165 times, 1 visits today)