Budapesté a főszerep ebben az amerikai akció-scifiben

spectral

Végre egy inváziós sci-fi, amiben nem az Egyesült Államokat támadják meg, hanem kis hazánkat! Bár az alábbi előzetesben nem hangzik el, de feltételezhetően Budapest ezúttal tényleg a magyar főváros lesz és nem mondjuk Moszkva. Nagyobb kérdés, hogy nem igazán tudni, hogy kik a filmben szereplő kommandósok ellenfelei: szellemek? földönkívüliek? vagy valami teljesen más? (Bár mivel mindenhol úgy hivatkoznak az alkotásra mint a Szellemirtók és a Sólyom végveszélyben szerelemgyerekére, így sejthető a válasz a kérdésre.)

A Spectralt még 2014-ben forgatták Budapesten, és a gyártó stúdió, az Universal eredetileg már augusztusban mozikba küldte volna, ám e helyett inkább eladták a terjesztési jogokat a streamszolgáltató Netflixnek. Meglepő, ám utóbbi nem igazán erőltette a reklámozását a produkciónak, pedig a premierre már december 9-én sor kerül, ami azt jelenti, hogy itthon is elérhetővé fog válni. Sajnos ezek az előjelek azt vetítik előre, hogy a mű borzalmas lett, de ne legyen igazunk.

A Spectralt az abszolút elsőfilmes Nic Mathieu rendezte, a főbb szerepeket pedig kifejezetten másodvonalas színészek alakítják, nehéz lenne bárkit is kiemelni közülük.

Előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 387 times, 1 visits today)