Scorsese elvisz minket a feudális Japánba

silence

Az Oscar-díjas rendezőzseni, Martin Scorsese nemrég töltötte be a 74. életévét és nagy szerencsénkre még mindig aktív a szakmában. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a Mesternek több mint húsz év után sikerült egy régi vágyát megvalósítania azzal, hogy vászonra vihette Shūsaku Endō Silence c. regényét, ami első ránézésre olyan, mintha két korábbi Scorsese-mű, a Krisztus utolsó megkísértése és a Kundun szerelemgyereke lenne.

A film ugyanis két XVII. századi, portugál jezsuita hittérítőről szól, akik Japánba utaznak, hogy felkeressék egykori mesterüket. A férfit az országban a hitének elhagyására kényszerítik, mivel a helyiek üldözik a kereszténységet, mint olyat.

A szereposztás kifejezetten biztató: a két tanítványt Andrew Garfield (A csodálatos Pókember 1-2) és Adam Driver (Az ébredő erő Kylo Renje), míg a meggyötört papot Liam Neeson (Elrabolva-trilógia, Schindler listája) fogja alakítani.

A Silence-t Tajvanban forgatták, a büdzsé pedig mindössze 51 millió dollár volt, köszönhetően annak, hogy a három főszereplő a munkát a szokásos bérük töredékéért vállalta.

Amerikában a premier csak januárban lesz, de például a görögök már idén decemberben megtekinthetik. A hazai bemutató dátuma egyelőre nem ismert.

Előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 137 times, 1 visits today)