Figyelemre méltó rövidhírek Hollywoodból

Deadpool (Ryan Reynolds) reacts to Colossus’ (voiced by Stefan Kapicic) threats.

Megvan a Deadpool 2 új rendezője! Az első rész felelőse, Tim Miller ugyanis nemrég otthagyta a projektet, mivel a főszereplővel (és producerrel) Ryan Reynolds-szal “kreatív nézetkülönbségeik támadtak”… Az új direktor pedig nem más, mint David Leitch. Az úr eddig jóformán “másodhegedűs” volt, vagyis ún. second unit directorként tevékenykedett több filmben is, de ő felelt a John Wick akciójeleneteiért is. Ugyanakkor már az utolsó simításokat végzi első saját filmjén, a The Coldest City c. thrilleren, aztán jöhet a képregényfilm. (Tapasztalatlansága senkit ne riasszon el, Millernek csak két rövidfilmje volt, mikor anno megkapta a Deadpoolt.)

Mint ismeretes, a Star Wars VIII után érkezik a Han Solo-előzményfilm, amiben a jó öreg csibész fiatalkorába nyerhetünk betekintést. Azt már korábban is lehetett tudni, hogy Alden Ehrenreich (Vonzások, Ave, Cézár!) lesz a címszereplő, illetve hogy a fiatal Lando Calrissiant Donald Glover (Mentőexpedíció, A Lazarus-hatás) formálja meg. A Disney most pedig bejelentette, hogy a “Sárkányok Anyja”, azaz Emilia Clarke is felszállt a fedélzetre, azt azonban még nem tudni, hogy milyen karaktert fog majd eljátszani, de nyilván egy fontosabb szerepre kell gondolnunk.

Christina Hodson egy igen szerencsés író, hiszen eddig csak a 2016-os Bezárva c. film szkriptjéért felelt, de most hirtelen három blockbusterhez is lesz köze. A Transformers 6. epizódja mellett ugyanis a Bumblebee spinoffot is megkapta, amit 2018 nyarára tervez a Paramount. A legérdekesebb azonban a Warner szárnyai alatt készülő Birds of Prey, ami az Öngyilkos osztagban megismert Harley Quinn kvázi spinoffja. A főszerepben természetesen Margot Robbie-val.

sesam

Mozifilm készül a Szezám utca c. gyermekeknek szóló bábfilmsorozatból! Talán már ideje is volt, hiszen a műsor 1969 óta létezik, és ha a Muppets már kaphatott több nagyjátékfilmet is, akkor ők is igazán megérdemelnek egyet. Rendező még nincs, de forgatókönyvírók már vannak:  David Guion és Michael Handelman. A páros eddig olyan fárasztó filmekért volt a felelős, mint az Éjszaka a múzeumban 2, a Gyógyegér vacsorára és a Csapd le Chipet!.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 96 times, 1 visits today)