Mit nézzünk Halloween napján a tévében?

halloween

Ha netán valaki az estét nem bulizással fogja tölteni, és szeretné méltó módon megünnepelni Halloweent, az a tökfaragás után nyugodtan leülhet a televíziókészülék elé, mert bizony lesz mit nézni!

  1. Mélyvörös (Deep Red – 1975)

Dario Argento olasz filmrendező leginkább a Sóhajok c. művéről ismert, de ezen kívül még nagyon sok jó – és kevésbé jó – filmet, leginkább ún. giallót rendezett. A Mélyvörös szintén egy igazi klasszikus, melyben egy riporter próbál utánajárni egy rejtélyes gyilkossági esetnek, ám a holtak száma egyre csak növekszik…

A legnagyobb meglepetés azonban az, hogy egy ilyen vérbő filmet nem máshol lehet elcsípni, mint a Duna TV-n 23:20-kor, vagyis a film élvezetét nem fogják reklámok megszakítani! Még több horrort a köz szolgálatába!

2. Carrie (2013)

Stephen King népszerű regényének harmadik feldolgozása, ami igazából a Brian De Palma-féle változat újraforgatása, de attól még érdemes megnézni, mivel egyrészt Julianne Moore lenyűgöző az anya szerepében, illetve jó látni végre egy igazi tinédzsert Carrie szerepében (Chloe Grace Moretz).

A filmet a Cool vetíti 21:00-tól, illetve a későn kapcsolóknak 01:10-kor megismétlik, közte pedig megtekinthető a…

3. A rítus (The Rite – 2011)

Az Oscar-díjas Sir Anthony Hopkins egy ördögűző papot alakít, aki… ördögöt űz. Nincs túl sok egyediség a filmben, de hozza a kötelezőt. Érdekesség, hogy a filmet itthon forgatták (amit Olaszországnak adnak el).

Tehát, Cool TV 22:55-kor.

the-rite

4. Fogságban (Prisoners – 2013)

Egy csavaros, sötét thriller Hugh Jackmannel a főszerepben, aki egy kétségbeesett apát alakít és mindent bevet, hogy megtalálja elrabolt gyermekét. Mindent. A Sicario – A bérgyilkos rendezőjének a műve.

Film+ 23:35, utána pedig az éjjeli baglyok elcsíphetik a Kéjutazást, ami kvázi a Párbaj brutálisabb, fiatalosabb változata.

5. Hetedik érzék – Harc a démonokkal (Stir of Echoes: The Homecoming – 2007)

Nem keverendő össze a Kevin Bacon-féle Hetedik érzékkel! Itt a főszereplő Rob Lowe, ki egy rémképektől szenvedő iraki veteránt alakít. Ennél többet nehéz mondani a filmről, mert még mi se láttuk.

Film+ 2, 21:00.

5. Kedvencek temetője (Pet Sematary – 1989)

Még egy Stephen King-adaptáció, amelyben egyébként maga a mester is feltűnik egy cameó erejéig! A cikk szerzője talán egyedül lesz a véleményével, de ez azon ritka esetek egyike, amikor a film jobban sikerült, mint a könyv… Akárhogy is, aki még nem látta, annak illik pótolni!

Mozi+, 00:40.

pet

6. Átoksziget (The Hallow – 2015)

Ez egy viszonylag friss horror, egy tévéfilm, és ezzel nagyjából sejteni is lehet a minőségét. Mentségére legyen mondva, hogy a történet pont Halloween idején játszódik, egy kis szigeten, sötét erdő közepette.

AXN, 22:50.

7. Anaconda 3 – Az ivadék (Anaconda III – 2008)

Igazi trash, főszerepben egy óriási kígyó és David Hasselhoff! Hát kell ennél többet írni?

AMC, 20:15

 

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 68 times, 1 visits today)