Meglesz Denzel Washington harmadik Oscar-díja?

fences

Ezt még nagyon korai lenne kijelenteni, de tény, hogy egy igen erős drámának tűnik a színész legújabb munkája, a Fences. A projekt ráadásul igen közel áll Washington szívéhez, mivel 2010-ben már eljátszotta a főszerepet a történet színpadi változatában, amit annak írója, August Wilson írt át forgatókönyv formájába. A filmnek a rendezését ráadásul maga Washington vállalta el, akinek ez már a harmadik mozis rendezése az Érvek és életek és az Antwone Fisher története után. Mi több, sikerült megnyerni az eredeti darab több színészét is, illetve a kétszeres Oscar-jelölt Viola Davist (A segítség, Suicide Squad – Öngyilkos osztag) is.

A történet szerint Washington karaktere valaha egy ígéretes basballjátékos volt, de soha nem volt alkalma a profi ligában kipróbálnia magát. Ez olyan mély lelki nyomokat hagyott rajta, ami a családjára is kihatással van. A film ráadásul azt a kort idézi meg, amikor Amerikában a feketék még nem igazán voltak egyenjogúak a fehérekkel.

Amerikában december 25-én mutatják be, ami azt jelenti, hogy indulhat az Oscar-díjakért. Hazai bemutatóról egyelőre nem tudni, de vélhetően csak akkor kerül mozikba, ha majd jó sok díjra fogják jelölni. Vagy maradt a direkt DVD.

Előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 148 times, 1 visits today)