Megfilmesítettek egy újabb tinirománcról szóló sikerkönyvet

fallen

Mit könyvet, egy egész sorozatot! Az Alkonyat és az Éhezők viadala sikere láttán a stúdiók egymást versengve kapkodtak a young adult könyvekért, főleg a sorozatokért, hiszen azokból lehet a legjobban meggazdagodni. Azonban nem egyszer kiderült, hogy egy könyv sikere még nem jelenti azt, hogy annak filmváltozata is tejelni fog. Erről Az emlékek őre vagy Az 5. hullám készítői tudnának mesélni…

Mindenesetre a trend még nem látszik nyugodni, erre a legjobb példa a Maximum Ride adaptációja, ami nagyon gagyinak néz ki a trailer alapján. A Fallen – Kitaszítva előzetese se valami meggyőző, de pont annyira tűnik nyálasnak és giccsesnek, amennyire felcsigázhatja a tinilányokat, szóval nem írnánk le, hogy bukás lesz a projekt.

A történet egyébként meglehetősen Alkonyat-szagú, csak éppen egy csillogó vámpír helyett egy bukott angyal lesz szerelmes egy tinilányba. Hűha. Persze nem akarunk ítélkezni, elvégre az eredeti könyvek bestsellerek lettek.

A vászonra viteli jogokra a Relativity csapott le, akik már 2014 februárjában elkezdték a forgatást, még hozzá elsősorban Magyarországon, felvettek jelenteket a Turai- és a Wenckheim kastélyban is. A tiniket egyébként 25-26 éves színészek alakítják (Addison Timlin és Jeremy Irvine).

Meglepő módon a filmet a kétszeres Oscar-jelölt Scott Hicks (Atlantisz gyermekei, Ragyogj!) rendezte, aki ugyan ért a romantikához, de nem igazán tudta eddig megszólítani a széles néprétegeket. Talán most.

Amerikában hamarosan bemutatásra kerül, hazai premierről egyelőre nem tudni.

Előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 781 times, 1 visits today)