Az orosz vikinges film, amit látni akarsz

viking

Az oroszok tényleg mindent bevetnek Hollywood megszorongatására.

Volt már szó a kommunista Bosszúállókról, a saját inváziós sci-fijükről és egy Éjjeli/Nappali őrség utánérzésről is. Ezek azonban mind afféle vadhajtások, nehéz őket komolyan venni. Nem így a simán csak Viking címre hallgató történelmi szuperprodukciót.

A történetről nem lehet sokat tudni, nagyjából annyit, hogy valamikor a késő 10. században járunk és miután az apja meghalt, a fiatal viking herceget,  Novgorodi Vladimirt  száműzetésbe küldik a befagyott tengeren át.

Sokakat megzavarhat talán az, hogy léteztek orosz vikingek, pedig igen, ugyanis a “viking” nem egy konkrét népet jelöl, hanem gyűjtőfogalmat. Szóval maradjunk annyiban, hogy léteztek pogány orosz vikingek.

A lényeg azonban az, hogy az előzetes egy látványos, grandiózus filmet ígér. Csak ne legyen olyan blőd, mint a szintén monumentálisnak szánt 2013-as Sztálingrád… Igaz, némi aggodalomra adhat okot, hogy a rendező, Andrey Kravchuk itthon is ismert a szintén nagy dobásnak szánt Admirális miatt.

A főszereplő Danila Kozlovsky pedig a Hardcore Henryből és a khm… Vámpírakadémiából lehet ismerős.

Hazájában idén december 22-én kezdik el vetíteni, és mi csak reménykedhetünk, hogy a “keleti nyitás” margójára valamelyik hazai forgalmazó lecsap rá.

Előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 6,810 times, 1 visits today)