Film egy erős női politikai stratégáról

miss-sloane

Nagyon úgy néz ki, hogy Jessica Chastainnek meglehet a harmadik Oscar-jelölése is, hiszen a Miss Sloane igazán ígéretesnek tűnik ilyen szempontból. Magyar szempontból viszont pontosan annyira tűnik izgalmasnak, mint A hatalom árnyékában, ami csak az (amerikai) politikáért rajongóknak emelhette meg a pulzusát.

A film története ugyanis Elizabeth Sloane-ről, a sikeres és rettenthetetlen politikai stratégáról szól, aki Washingtonban mindenféle trükköt bevetve felveszi a harcot a fegyverlobbistákkal, akiknek nem igazán tetszik, hogy a kongresszus szigorítani szeretne a fegyvertartási szabályokon. (Most abba ne menjünk bele, hogy ez mekkora sci-fi, hiszen Amerikában az iskolai lövöldözések sem képesek a szigorításról meggyőzni a képviselőket.)

Chastain mellett látható lesz még Mark Strong, Alison Pill, Jack Lacey, Dylan Baker, John Lithghow és Gugu Mbatha-Raw.

Az Oscar-.jelölt John Maddennek ugyan volt már komolyabb filmje (Hajsza, Az adósság), de elsősorban a habkönnyű a Szerelmes Shakespeare  miatt lehet ismert sokak számára.

Amerikában december 9-én debütál, ha van érzéke a hazai forgalmazónak, akkor a bemutatás előtt megvárja az Oscar-jelöléseket, mert e nélkül nehéz lett itthon eladni ezt a filmet.

Előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 200 times, 1 visits today)