Lehet, hogy a Warcraft folytatása már kínai lesz

warcraft

A Warcraft: A kezdetek hatalmasat bukott az Egyesült Államokban (és szinte mindenhol ), a totális anyagi csődtől egyedül a kínai piac mentette meg, mert ott bizony imádták a játékadaptációt. Kína konkrétan a 433 millió dolláros végösszeg felét termelte ki. Pont nemrég írtunk arról, hogy manapság mennyire felértékelődött az ottani piac, így nem lenne csoda, ha már ott gyártanának nagy költségvetésű filmeket, vagy akár folytatásokat.

A rendező, Duncan Jones a Thrillistnek adott interjút, ahol szóba kerül a folytatás is.

Jones elárulta, hogy ő nagyon szeretné megcsinálni a Warcraft második részét, hiszen eleve franchise-ban gondolkodtak, ráadásul három és fél éves kemény munka volt az első felvonás, szóval már csak ezért is ellene folytatni. Egyébként ő imádja a filmjét, kifejezetten büszke rá, egyedül az bosszantja, hogy nem sikerült mindent belepakolnia, amit szeretett volna. Ezzel kapcsolatban rögtön fel is merült a kérdés, hogy a közelgő BD/DVD megjelenés kapcsán lesz-e rendezői változat? A rendező szerint biztos, hogy nem, mivel egy ilyen kaliberű film rengeteg effektet igényel, és ha ilyenkor kihagynak valamit, akkor az végleg ki is marad. A bukás után pedig pláne nincs arra pénz, hogy ezeket a plusz jeleneteket effekteljék.

Sokkal fontosabb azonban az, hogy Jones szerint nincs kőbe vésve az, hogy a folytatásnak amerikainak kellene lennie. Sőt, szerinte ha lesz második rész, az sokkal Kína-centrikusabb lesz. Ebben az esetben még az is előfordulhat, hogy a produkciót Amerikában be sem fogják mutatni.

Az elgondolás egyébként több szempontból is jogos. Egyrészt a fantasy szereplőinek többsége CGI által kelt, illetve kelhet életre, szóval teljesen mindegy, hogy milyen nemzetiségű színész szólaltatja meg. Másrészt pedig az esetleges folytatásba ennek apropóján valahogy bele lehetne csempészni a Mists of Pandaria eseményeit, vagy legalábbis a harcos panda karaktereit a történetbe.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 338 times, 1 visits today)