Film a NASA ismeretlen hőseiről

hidden

Természetesen önmagában hősies dolog eljutni a Holdra, vagy akár “csak” egy űrsétát tenni, de legalább ilyen kemény munka lehetett 1962-ben fekete nőként mérnökmunkát vállalni a NASA-nál. Ráadásul ez nem is egy mese kezdte, hanem maga a valóság: a Mercury-program keretein belül a Friendship 7 azaz Barátság 7 nevű űrjárműben John Glenn űrhajósnak meg kellett kerülnie a Földet – első amerikaiként – úgy, hogy utána egy darabban haza is térhessen.

Ennek a kidolgozásához azonban szükség volt egy komoly háttérmunkát végző kutatócsoportra is, melyben három fekete nő dolgozott. Ez manapság már természetes lenne, de 1962-ben Amerikában még tetőre hágott a szegregáció, és még a fehér nőknek is a konyhában volt a helyük. Ennek megfelelően a Hidden Figures története tele lesz kötelező drámai elemekkel, ugyanakkor mégis izgalmasan hangzik.

A három főszereplő az Oscar-jelölt Taraji P. Henson, az Oscar-díjas Octavia Spencer és Janelle Monáe énekesnő. Mellettük feltűnik még a gödörből elkeseredetten kimászni próbáló, két Oscar-díjas Kevin Costner és Kirsten Dunst (Pókember-trilógia, Melankólia) is. Illetve gondolom valamiféle belsős szakmai poénként az Agymenők sztárja, Jim Parsons is látható lesz.

A dráma amerikai bemutatója január 13-án lesz, hazai premierről egyelőre nem tudni.

Előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 234 times, 1 visits today)