Shyamalan szerencsére még marad a kaptafánál

split

M. Night Shyamalan az iskolapéldája annak, hogy egy “csodagyereknek” kikiáltott filmes, aki a Hatodik érzékkel berobbant a Hollywoodba, hogy süllyedhet olyan mélységekbe, hogy mára már nevetség tárgyává vált. Elég csak Az utolsó léghajlító és A Föld után látványos buktáira gondolni. De a rendező nem adta fel, inkább visszatért a gyökereihez, a thrillerhez. Ennek szellemiségében forgatta le tavaly a legutóbbi munkáihoz képest meglehetősen szerény költségvetésű The Visit c. kézikamerás horrort. A film sikeres lett, Shyamalan pedig ezen felbuzdulva ismét egy thrillerbe vágott, ezúttal már egy fokkal ismertebb színészekkel.

Split történetében a főszereplő egy disszociativ személyiségzavaros fickó,  aki eddig már 23 (!) különböző személyiségéhez teljesen kivételes fizikai jellegzetességeket tud manifesztálni.  Most azonban előtör egy 24. is, aki viszont már kifejezetten veszélyes, mivel ennek hatására anti-hősünk elrabol három tinédzser korú lányt, egyikük azonban jó megfigyelő és megpróbálja előnyére fordítani a kialakult helyzetet. A cselekmények előrehaladtával az emberrablóban lassan összemosódnak a személyiségek, és leomlanak az „őket” megkülönböztető falak.

A főszereplőt a fiatal Xavier professzor, azaz James McAvoy alakítja, mellette a The Edge of Tomorrow üdvöskéje, Haley Lu Richardson, A boszorkánnyal karriert építő Anya Taylor-Joy és Betty Buckley (Az esemény, Őrület, Carrie) lesz látható.

A filmet majd csak jövő januárban kezdik el vetíteni, hazai forgalmazásról egyelőre nem tudni.

Előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 94 times, 1 visits today)