Rablás és túszejtés spanyol módra

steal

Egy hideg, esős nap Spanyolország Valenciában… tökéletes idő a bankrablásra. A bankrablókat azonban elsősorban egy rejtélyes, 314-es számú széf érdekli. A tervbe azonban légypiszok kerül, amikor is idő előtt megjelenik a rendőrség és körülzárják az épületet. Ezzel kezdetét veszi egy túszdráma.

Daniel Calparsoro rendező neve itthon talán csak a Képzavar c. thriller kapcsán lehet ismerős, pedig ennél azért több filmet készített. Legújabb műve, a Cien años de perdón (angolul To Steal from a Thief) az előzetes alapján kifejezetten izgalmasnak ígérkezik, és aki ismeri a spanyol filmművészetet, az tudja, hogy minőségi munkára lehet számítani. Főleg, hogy a forgatókönyvet Jorge Guerricaechevarría írta, aki viszont már eléggé ismert az olyan szatíráinak hála, mint A fenevad napja vagy a Bűbáj és kéjelgés. A szereplők közül pedig Luis Tosar, az Amíg alszol főszereplője az, akinek már van “neve” a szakmában.

Az akcióthrillert hazájában már bemutatták, de mivel a Fox áll mögötte, így nemzetközi terjesztést is kapott és sorban mutatják be egyre több országban. Itthon azonban vélhetően majd csak DVD-n fog megjelenni.

Előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 136 times, 1 visits today)