Még egy koreai háborús film

ageofs

Ám ezúttal egy olyan, amelyik nem a koreai háborúról szól! Nemrég adtunk hírt az Operation Chromite, amelyet Liam Neesonnal tunningoltak, hogy eladható legyen a tengerentúlon is. Azt nem tudni, hogy a The Age of Shadows kapcsán is vannak nemzetközi terjesztési remények (bár a Warner Brothers jelenléte árulkodó), de ennek legalább a rendezőjének a neve itthon is ismerősen csenghet: Kim Jee-woon, a Két nővér és az abszolút amerikai Erőnek erejével direktora, akit a horrorrajongók még a kegyetlen I Saw The Devil kapcsán is beazonosíthatnak.

A film az 1920-as évek Koreájában játszódik, amikor is az ország ugyan még egységes volt, de Japán uralom alatt. Egy ellenállási mozgalom tagjait követhetjük majd nyomon, akik megpróbálnak Sanghajba robbanóanyagot juttatni, hogy kulcsfontosságú japán gyárakat robbantsanak fel, ám az ellenség beépített ügynökeit nehéz elkerülni. A film drámáját pedig egy koreai születési japán rendőrtiszt adja, aki vívódik, hogy segítsen-e honfitársainak vagy lelkiismeretesen végezze munkáját.

A színészek közül kiemelendő Song Kang-ho, aki itthon is ismert az olyan filmeknek köszönhetően, mint a Snowpiercer, A gazdatest vagy A bosszú ura.

A filmnek hazájában szeptemberben lesz a premierje, hozzánk vélhetően csak DVD-n, vagy esetleg a jövő évi Koreai Filmhétnek köszönhetően kerülhet bemutatásra.

Az előzetes elején van egy kis felvezetés, a lényeg a 26. másodperctől látható.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 407 times, 1 visits today)