Stallone legrosszabb filmjei

stallone

Sylvester Stallone tegnap töltötte be a 70. életévét, és ilyenkor illik azért megemlékezni az itthon is közkedvelt sztárról. Mivel azonban ez nem egy nekrológ, hogy csak a szépre emlékezzünk, nyugodtan elővehetjük a színész kevésbé jól sikerült darabjait, az úgyis mókásabb.

Az összeállításkor elsősorban azon volt a hangsúly, hogy minél emlékezetesebb bukások és alakítások kerüljenek elő, így elég sok “tizenkettő egy tucat” akciófilmje kimaradt a szórásból. A sorrend a csalódás keltés szintje szerint alakult, szubjektíven persze.

5. Dredd bíró  (1995)

Amerikában a kultikus képregényhősnek első filmváltozata, ami a címszerepet elvállaló Stallone mellett olyan neveket vonultatott fel, mint Armand Assante, Max von Sydow és Rob Schneider. Mindez azonban kevésnek bizonyult, és a projekt végül hatalmasat bukott (70 millióra csak 35-öt kapart össze Amerikában, és a világ többi része se volt hozzá túl kegyes), ami felelőssé tehető azért, hogy a képregényfilmek felfutására miért kellett még tovább tíz évet várni. Bevallom nekem azért nagy kedvencem, de tény, hogy meglehetősen gagyi. Sok rajongó szemében már az is halálos bűn volt, hogy Stallone levette a sisakját, ami azután többé vissza sem rakott.

4. Fejlövés (2012)

Stallone az Expendables-filmek viszonylagos sikerét látva naivan azt gondolta, hogy ismét van rajongói tábora, amelyik hajlandó megnézni vele egy random akciófilmet. Nem így lett, ez a projektje is hatalmast bukott, és nem csak azért, mert a nézők többsége már nem volt rá kíváncsi, hanem mert ez tényleg nem egy jó film. Sablonos, fárasztó és unalmas. A hazai forgalmazók is érezhették ezt, mivel hozzánk egyenes DVD-n jött.

3. Énekes izompacsirta (1984)

Stallone ekkor már túl volt három Rocky-filmen és a Rambo első részén, mégis úgy gondolta, hogy jó ötlet bevállalni egy olyan habkönnyű vígjátékot, amiben egy szerencsétlen country-énekest alakít. A bukás ugyan nem volt látványos, és Stallonénak sem vette el a kedvét a vígjáték-készítéstől, de attól még ez a szerep és ez a film egy az egyben vállalhatatlan. A magyar cím pedig tovább rontotta a helyzetet ezzel a címmel, mivel az eredetileg “Rhinestone” a film becsületes neve.

2. Felpörgetve (2001)

Talán a leglátványosabb bukás, ami a nevéhez fűződik: 94 milliós költség mellett 33 milliós bevétel, és még a kritikusok is kutyázták. Az ok? Stallone egy forma-1-es pilótát alakít. Ennyi. Ez mégis kit érdekelhet? Főleg az amerikaiak közül, akik inkább a Nascart szeretik. Sajnos ez a film betett Burt Reynolds amúgy is haldokló karrierjének.

  1. Kémkölykök 3D (2003)

A cím önmagáért beszél. Stallone végre negatív szerepben, és az is több mint kínos. Hagyjuk is.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 180 times, 1 visits today)