Liam Neeson koreai háborús filmben

Operation Chromite

Nem is olyan régen emlékeztünk meg Liam Neeson munkásságáról születésnapja alkalmából, erre tessék: kiderült, hogy a színész egy ízig-vérig koreai filmben is vállalt szerepet!

A koreai háborúról ritkán készülnek filmek, talán mert bár hiába húzódott el évekig, nincs “karaktere”. Természetesen mindezt a dél-koreaiak másképp élik meg, már csak azért is, mert a háború az északiakkal hivatalosan még mindig tart, csak egy nagyon hosszúra elnyúló tűzszünet van jelenleg érvényben.

Az Operation Chromite-ban Neeson nem kisebb történelmi figurát, mint a második világháborút is megjárt Douglas MacArthur amerikai tábornokot kelti életre. MacArthur irányította Incheonban a partraszállást, aminek az volt célja, hogy az ország déli részéről kiűzzék a kommunista megszálló északiakat.  A cím az Incheon-i csata kódneve volt és 1950 szeptember 15-én vette kezdetét.

John H. Lee rendezte a művet, akit itthon vélhetően csak pár ember ismerhet, elsősorban romantikus drámáiról. Csak a jelenlegi, és legelső filmje, a The Cut Runs Deep c. krimi kapott eddig nemzetközi terjesztést.

A háborús drámát hazájában már ebben a hónapban, míg Amerikában augusztus 12-én mutatják be. Hazai terjesztésben nem igazán kellene reménykedni, még ha Neeson neve mostanság jól is cseng itthon. Igaz általában csak akkor, ha pisztollyal a kezében szerepel az adott film plakátján.

Előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 360 times, 1 visits today)