Újabb beharangozott projektek

ronto

Kicsit sokára, 2018 március 9-én, de jön a Rontó Ralph 2!  A 2012-es animációs Disney mese abból a szempontból rendhagyó volt, hogy egyszerre támaszkodott a gyermekekre és a nosztalgiázó felnőttekre is. A főhős ugyanis egy arcade játék figurája volt, aki be akarta bizonyítani, hogy többre is képes, és ki szeretett volna lépni a gonosz szerepkörből. Ez sikerült is, ám ezzel akaratlanul is a többi játékvilág létét is veszélybe sodorta. A folytatást ismét az első rész író-rendező párosa, Rich Moore és Phil Johnson fogja elkészíteni. A történetről még nem sokat lehet tudni, de pletykák szerint Ralph ezúttal az interneten fogja magát találni.

Don McGullin háborús tudósítóként dolgozott sokáig, a 60-as évek végétől a 80-as évek elejéig megjárta Vietnamot, Kambodzsát és Ugandát is. Ennél fogva élete volt annyira izgalmas, hogy írjon belőle 2002-ben egy önéletrajzi könyvet – ez volt az Unreasonable Behaviour. A könyvből Gregory Burke, a ’71 írója készített forgatókönyvet. A rendező még nem ismert, de úgy tűnik, hogy már megvan a főszereplő is: az Oscar-jelölt  új Mad Max, azaz Tom Hardy. Mindezek tükrében az sem meglepő, hogy még a forgatás kezdetéről sincs semmi infó.

Ha nincs a Saul fia, akkor szinte biztos, hogy akkor ugyanazt a sikerutat a török származású Deniz Gamze Eruvel Mustang c. francia filmje járta volna meg, ami azért Cannes-ban szerzett magának egy kis elismerést így is. Mindenesetre beugrónak a filmvilágba tökéletesnek bizonyult, mivel máris megkeresték a Kings c. angol nyelvű dráma rendezésére, amiben nem kis nevek, mint a jelenlegi James Bond, azaz Daniel Craig és az Oscar-díjas Halle Berry lesznek a főszereplők. A félig fiktív történet 1992-ben játszódik Los Angeles-ben, amiben a két főszereplő pont akkor ismerkedik meg,  amikor atrocitás érte Rodney King fekete gépkocsivezetőt, amelynek hatására akkora zavargások törtek ki, hogy azt csak hat nap alatt tudta a rendőrség leverni. A város káoszban és erőszakban tobzódott, a cselekmény pedig elsősorban a párosra fókuszál, akik megpróbálnak biztonságos helyre jutni és ép bőrrel megúszni a hetet.

underworld-blood-wars

Jön az Underworld 5 is, igaz három csúszással az eredeti tervekhez képest, vagyis 2017 januárjában. A filmet Anna Foerster rendezte, aki eddig csak sorozatokat dirigált, illetve több látványfilm vizuális effektjeiért (pl. a Pitch Black – 22 évente sötétség) is a felelős volt. A főszereplő természetesen még mindig Kate Beckinsale lesz. Már eleve a csúsztatás nem túl biztató, de az meg pláne nem, hogy a történetről még mindig nem tudni semmit, és ilyen tájt már legalább egy teaser trailert kiadnak, de még az sincs.

Lesz Tűzgyűrű 2 is! Az első rész még 2013-ban készült, ami hatalmas blockbusternek ígérkezett azzal az faék egyszerű történettel, hogy óriásrobotok csapnak össze hatalmas szörnyekkel. Amerikában végül megbukott, ám a nemzetközi piac (főleg az ilyen filmekért rajongó japánok) feltornázták annyira a bevételt, hogy elgondolkozzanak a folytatáson. Ennek ellenére évről évre jöttek egymás után a hírek, hogy lesz, vagy nem lesz újabb epizód, mert a rendező, Guillermo del Toro bizony folytatta volna. Most viszont kitűzték a bemutató dátumát 2018. február 23-ára. Talán a folyamatos huzavonának köszönhetően, de végül nem del Toro fogja dirigálni a sci-fit (producerként azért részt vesz a projektben), hanem az eddig csak sorozatokkal foglalkozó  Steven S. DeKnight, még hozzá  Derek Connolly, a Jurassic World forgatókönyvírójának szkriptje alapján. Az egyik főszereplő az új Star Wars egyik üdvöskéje, John Boyega lesz.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 87 times, 1 visits today)