Western, egy nem akármilyen női főszereplővel

Outlaws-and-Angels-

Női főszereplővel készíteni Westernt nem újdonság, ezt már 1995-ben megcsinálta Sam Raimi a Gyorsabb a halálnál-ban. Sőt, nem is olyan rég debütált a tengerentúlon az Oscar-díjas Natalie Portman westernbe oltott bosszúfilmje, a Jane Got a Gun. Igaz, meg is bukott, és ez magyarázat arra, hogy hozzánk miért nem jutott el.

A Cowboys and Angels-t azonban annyiban különleges, hogy a főszereplője nem más, mint a western-legenda Clint Eastwood lánya, Francesca Eastwood! Akit eddig jóformán apuci munkáiban lehetett látni, mint a Fiúk Jerseyből vagy Az igazság napja.

A történet szerint néhány törvényen kívüli megtámad egy házat, ám a legnagyobb meglepetésre a család ártatlan és ártalmatlannak látszó lánykája úgy dönt, hogy önként csatlakozik hozzájuk és felcsap banditának.

Az író-rendező J.T. Molnernek ez az első egészestés munkája, korábban eddig csak rövidfilmeket készített. 

A filmet már bemutatták a Sundance-en, de különösebb felhajtás nem volt körülötte. Most viszont Amerikában bemutatásra kerül pár moziban, aztán a folytatás majd vélhetően ennek fényében alakul. Hazai premierről nem tudni, és nagyon kevés az esély rá, hogy akár csak DVD-n eljusson hozzánk.

Előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 199 times, 1 visits today)