Maciból macsó

chrisspratt

Christopher Michael „Chris” Pratt 1979. június 21-én született a Minnesota állambeli Virginiában, vagyis nemrég ünnepelte meg a születésnapját. Ennek örömére ismerjük meg jobban!

Családjához mindig is hű volt, fiatalkorában nem történt vele semmi “különös”. Gimnáziumi tanulmányait követően Mauin pincérkedett, amikor felfedezte őt Rae Dawn Chong színésznő, aki épp a Cursed 3 c. rövidfilmet készült rendezni, és beválogatta a horrorvígjátékába főszereplőnek Prattet. A így keresett pénzből, a színész vett egy használt autót, hogy könnyebben tudjon meghallgatásokra járni.

Hamarosan rá is mosolygott a szerencse, amikor kapott egy vendégszerepet a Szoknyás fejvadász című sorozatban, ezzel pedig megszerezhette a SAG (Screen Actors Guild) kártyáját, amivel hivatalosan is bekerült a hollywoodi hírességek közé. Innentől kezdve pedig sorban jöttek a szerepek. 2002-ben bekerült az Everwood c. sorozatba, melyben mind a négy évadon keresztül alakíthatta főszereplő lány bátyját, Bright Abottot. Alakításáért kétszer is Teen Choice-díjra jelölték.

Az Everwoodot a Narancsvidék követte, amiben Ché-t játszotta el egy évadon keresztül, majd kisebb-nagyobb szerepeket kapott különböző filmekben és sorozatokban, például a Wantedben is. 2009-ben azonban eljött a Városfejlesztési osztály, amiben eredetileg csak 6 részt kapott vendégszereplőként, azonban a közönség nagyon megkedvelte a karakterét, így állandó tagja lett a stábnak.  A sorozat végül hét évadot élt meg. Mellette folyamatosan kapta a különböző filmszerepeket továbbra is (A csajok háborúja, Ördög bújt beléd), 2011 tavaszán jött a Szédületes éjszaka címmel, amiben ugyan csak mellékszerepet kapott, ám a színésznek ez annál fontosabb esemény volt az életében: a forgatáson ismerkedett meg ugyanis Anna Faris színésznővel, akivel 2009. január 30-án házasodtak össze Balin. 2012 augusztusában pedig megszületett első fiúk, Jack is.

chrispratt2222

Szintén a feleségével játszott együtt a Számos pasas című vígjátékban. 2011-ben pedig végre jött az áttörés, amikor is a temérdek vígjáték után egy komolyabb szerepet kapott Pénzcsinálóban Brad Pitt mellett. Ezt követték még az olyan mozifilmek, mint az Ötéves jegyesség, A nő vagy az Elpuskázva.

A következő filmes fordulatot a színész életében a 2014-ben a Marvel-film, A galaxis őrzői jelentette, amiben a főszereplő Star-Lord karakterét ölthette magára. A szerep kedvéért Pratt alaposan kigyúrta magát, ezzel megszabadulva addigi jellegzetes mackós testétől. Alakítása átütő volt, aminek hála hamar egy másik blockbusterben, a Jurassic Worldben találhatta magát, szintén főszereplőként. Mindkét film kapott folytatást, és mindkettőben szerepelni fog Pratt. Addig is idén látható lesz A hét mesterlövész feldolgozásában.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 122 times, 1 visits today)