Ismét lesz koreai film a magyar mozikban!

szobalany

Ami ráadásul nem animációs mese! Sőt, nem egy fesztivál keretében kerül bemutatásra! Bizony, sajnos ritka az ilyen alkalom, mivel a hazai közönség jellemzően nem nagyon tud mit kezdeni az olyan filmekkel, amelyek Ázsiából származnak. A Mozinet azonban most húzott egy merészet és bemutatja itthon az Oldboy és a Vonzások rendezőjének, Park Chan-wooknak az új filmjét, A szobalányt (Ah-ga-ssi).

A rendező egy rövid kitérő után ismét hazájában forgatott, még hozzá nem is akármit! Legújabb műve Sarah Waters Fingersmith regényének az adaptációja lesz, egy kis csavarral: míg a könyvben a történések a viktoriánus Angliában játszódnak, addig a mozis változatban a japánok által megszállt Koreában fognak bekövetkezni.

A történet szerint egy fiatal zsebtolvaj lányt azzal bíz meg egy szélhámos, hogy nyerje el egy nagy vagyonnal rendelkező nő bizalmát, és legyen az asszisztense. Ha pedig már kellőképpen az asszony bizalmasává válik, akkor győzze meg őt arról, hogy a szélhámos a neki való férj. Az így szerzett vagyonon végül közösen osztoznak. Szóval a thriller mesterétől ezúttal egy klasszikus, romantikus drámára kell számítani.

A hazai bemutatóról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy majd ősszel kerül rá sor.

Előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 187 times, 1 visits today)