Újabb bejelentések, hírek

gibson

Noha a Family Guy egyik epizódja egyszer már eljátszott a gondolattal, de most úgy tűnik, hogy meg is valósul: készül a Passió folytatása! Az Oscar-díjas Mel Gibsont ugyanis már jó ideje kerüli a siker, és ha színészként talán nem is, de rendezőként még van esélye visszakapaszkodnia az élmezőnybe. Legutóbbi sikeres rendezése pedig pont a Passió volt. Gibson ezért össze is állt régi kollégájával, az Oscar-jelölt Randall Wallace-szal, aki el is kezdte írni a film forgatókönyvét. Wallace volt a felelős – többek között – A rettenthetetlen és a Katonák voltunk szkriptjéért is. A történet természetesen Jézus feltámadásáról szólna. Egyelőre egyetlen stúdió sem állt be a projekt mögé, de figyelembe véve, hogy az elődje világszerte 612 millió dollárt keresett, csak akad egy mecénás. Vagy ha nem is, akkor maximum Gibson megint saját zsebből fizeti az egészet és ismét röhög egy jót a kételkedőkön.

A Lionsgate-nek nagyon bejött Az éhezők viadala adaptálása, ezért már 2011-ben megszerezte egy másik young adult könyvsorozat filmadaptációs jogait, a Kés a zajban-ét (Chaos Walking). Katniss kalandjainak immáron vége, úgy hogy jöhet az újabb siker. A rendezést A holnap határát és a Bourne-rejtélyt is dirigáló Doug Limanra bízták, aki mostanság elég elfoglalt lesz, mivel többek között elvállalta A holnap hátárnak a folytatását és az X-Men spin-offot jelentő Gambit-filmet is.  A forgatókönyv már el is készült, az Egy makulátlan elme örök ragyogásáért Oscart-díjjal jutalmazott Charlie Kaufman adta ki kezei közül. A történet főhőse Todd Hewitt, aki az utolsó fiú Prentissvárosban. A településen mindenki hallja a többiek gondolatait, nem lehet eltitkolni, elrejteni semmit, ám Todd hirtelen rátalál a Csöndre. Kiderül, hogy hazudtak neki és éppen ezért menekülnie kell. A regényt Patrick Ness írta, akinek idén már megjelenik egy könyve film formájában, a teljesen más hangvételű Szólít a szörny.

Akkora a képregényláz, hogy a stúdiók minden fellelhetőre ráteszik a kezüket és filmet vagy sorozatot készítenek belőle. Erre legújabb példa a horrormágus James Wan, aki most örülhet az amúgy meglehetősen klisés Démonok között 2 sikerének. A rendező már megkapta a DC-világába tartozó önálló Aquaman-filmet, ám producerként elég sokfelé tekinget, a legújabb hír ezzel kapcsolatban, hogy segít  Brad Peytonnak vászonra vinni a Malignant Man c. képregényt. Ennek a kiadványnak a főhőse Alan Gates, aki úgy gondolja, hogy rákban szenved. Azonban a tumor gyakorlatilag egy rejtélyes földönkívüli parazita, amely hihetetlen erővel ruházza fel. A férfi új célt talál életében, egy titkos gonosz sereggel csatázik és ezzel egy időben saját elfelejtett múltja is felrémlik előtte. Pey egyébként szintén eléggé elfoglalt ember: már dolgozik a Törésvonal folytatásán, illetve a Rampage nevű klasszikus számítógépes játék adaptációján is.  A forgatókönyvet a teljesen ismeretlen és kezdő Zak Olkewicz írta.

BEVERLY HILLS, CA - NOVEMBER 03:  Eddie Murphy arrives to Spike TV's  "Eddie Murphy: One Night Only" - Arrivals at Saban Theatre on November 3, 2012 in Beverly Hills, California.  (Photo by Gabriel Olsen/FilmMagic)

Megvan még az az új trend, hogy 20 évvel ezelőtti filmeknek készítenek folytatást? Bizonyára, hiszen nem sokára látható lesz A függetlenség napja 2… Most viszont már az is bizonyos, hogy a legendás Beverly Hills-i zsaru  megkapja a várva várt (?) negyedik részét. Ha Gibson éhezik a sikerre, akkor szerencsétlen  Eddie Murphy még inkább, aki egyébként már jelezte is, hogy örömmel elvállalná a szerepet. A jogokat birtokló Paramount a projekt élére Adil El Arbi és Billal Fallah belga rendezőket tette meg. A páros a Fekete (Black) c. modern Rómeó és Júlia történetével hívta fel magára a figyelmet. A forgatókönyv kész is, amit Josh Appelbaum (Mission Impossible: A fantom protokoll,  Tini Nindzsa Teknőcök 1-2) tett le az asztalra. Az akció-vígjáték sztorija azonban még ennek ellenére sem ismert.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 92 times, 1 visits today)