Film egy holokauszttagadó perről

denial-weisz

Mick Jackson, a Tűzhányó, a Több, mint testőr és Az őrület fészke c. filmek rendezője nagyon rég jelentkezett emlékezetes, vagy úgy egyáltalán filmmel. Visszatérése ráadásul egy kifejezetten érzékeny témához nyúl.

David Irving (Timothy Spall – a Harry Potter-filmek Féregfarkja) egy közismert holokauszttagadó, aki a nézeteit bizonyítékokkal próbálta alátámasztani, ám később kiderült, hogy ezeket a dokumentumokat rendszeresen manipulálta. Ez utóbbinak felderítésében a történész és holokausztkutató Deborah E. Lipstadtnak (az Oscar-díjas  Rachel Weisz) sok köze volt, akit viszont a férfi ezért beperelt rágalmasáért és a bíróságon Lipstadtnak kellett bizonyítania, hogy Irving direkt csúsztat elméleteinél. Az eset még 1994-ben történt.

A két főszereplő mellett látható még a kétszeres Oscar-jelölt Tom Wilkinson, Mark Gatiss és Andrew Scott is. nevei olvashatóak a stáblistán. Amerikában szeptember 30-án mutatják be a David Hare forgatókönyvéből készült drámát.

A rendező a szintén kétszeres Oscar-jelölt David Hare (A felolvasó, Az órák) forgatókönyvéből forgatta le a drámát, aki pedig magának Lipstadtnak a könyvéből dolgozott.

Amerikában szeptember 30-án kerül bemutatásra, hazai premierről még nincs hír.

Előzetes:

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 100 times, 1 visits today)