Újabb rasszal bővül a Disney-hercegnő paletta

In "Moana," Walt Disney Animation Studios' upcoming big-screen adventure, a spirited teenager named Moana (left) sails out on a daring mission to prove herself a master wayfinder. Along the way, she meets once-mighty demi-god Maui (right). Featuring Native Hawaiian newcomer Auli'i Cravalho as the voice of Moana, and Dwayne Johnson as the voice of Maui, "Moana" sails into U.S. theaters on Nov. 23, 2016. ©2015 Disney. All Rights Reserved.

Volt már angolszász, észak-amerikai őslakos, kínai, fekete és indiai hercegnő a Disney életében, de mi nem volt még? Úgy van, maori! A maorik Új-Zéland őslakos polinéziai származású népe, kiknek az ősei Délkelet-Polinéziából érkeztek valamikor 1300 előtt. A maorik Új-Zéland szigetein telepedtek le és sajátságos kultúrát alakítottak ki. Persze a legtöbben a sajátos tetoválásaikról ismerhetik meg őket, amiből a Moana c. meséből kapunk.

A címszereplő azonban sok elődjével ellentétben (na jó, azért akadnak kivételek) nem szorul túl sok segítségre, mivel egy erős és magabiztos női karakter lesz, aki találkozik a kigyúrt, széttetovált félisten Maui-val, és együtt kalandoznak a tengereken. Utóbbinak az eredeti szinkronhangját egyébként stílusosan Dwayne Johnson adja, mi meg valószínűleg megkapjuk majd Gesztesi Károlyt.

A filmet a Disney-veterán páros, Ron Clements és John Musker rendezte, akiknek többek között A kis hableányt és az Aladdint is köszönhetjük.

Itthon december 1-én kerül bemutatásra.

Előzetes (teaser trailer):

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 123 times, 1 visits today)