Film készül a kőkemény gyerek metal bandáról

breaking a monster

Itthon valószínűleg (még) kevesen ismerik, de Amerikában létezik egy Unlocking The Truth nevű heavy metal együttes, ami több dologról híres. Egyrészt megvan bennük is a jól ismert sikersztori, miszerint utcai zenéléssel jutottak el nagyon hamar stadionok megtöltéséig, ráadásul Brooklynból, csórón. A másik pedig az a tény, hogy a három tag nemcsak hogy mind afro-amerikai, de 13 évesek voltak, amikor a siker rájuk talált, és hát azóta se lettek sokkal öregebbek. A legnagyszerűbb az egészben, hogy őket nem a szociális érzékenység, vagy a cukiságfaktor emelte fel, hanem az, hogy tényleg tehetségesek és valóban jó zenét játszanak. Őszintén szólva technikásabbak és kiforrottabbak, mint jó néhány hazai zenekar… Ez például az egyik slágerük:

Történetük természetesen filmért is kiált, ami idén érkezik is. A sztorira egy tapasztalt dokumentumfilmes, Luke Meyer csapott le, és voltaképpen bemutatja a fiúk karrierjének az útját megspékelve a jelenlegi életük mindennapjainak bemutatásával.

A Breaking A Monster c. dokumentumfilmet tavaly már jópár fesztiválon megpörgették, június 24-től pedig az Egyesült Államokban már a szélesebb közönség is láthatja. Hozzánk nagy valószínűség szerint még DVD formában sem fog megjelenni, de reménykedni mindig lehet.

Előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 61 times, 1 visits today)