Nem megy minden flottul a Zsivány Egyes körül

rogueone1

Nem olyan rég derült ki, hogy a  Zsivány Egyes című Csillagok Háborúja előzményfilmet pótforgatásra küldik, a hírt pedig különféle körítéssel tálalták. Erre persze sokan felkapták a fejüket és egyből jöttek a találgatások, hogy a rendező Gareth Edwards (Monsters, a 2014-es Godzilla) lehet, hogy nagyon mellényúlt és kénytelenek a film 40 %-át átírni és újra felvenni. A stúdió nem kommentálta a híreszteléseket azóta sem, így az aggodalmaskodók tömege egyre csak nőtt.

Most a Hollywood Reporter arról számolt be, hogy Tony Gilroy rendező és Simon Crane kaszkadőr szakértő, illetve second unit rendező is részt vesz az újraforgatási munkálatokban. A cél ugyanis az, hogy a filmnek minél szélesebb tömegek számára kell befogadhatónak lennie, és ennek érdekében rendelhették el az újraforgatásokat. Crane olyan tömegjelenetek forgatásáért fog felelni, amikhez nincs szükség a főszereplők részvételére. Továbbá az akciók koreográfiája is az ő feladata, vagyis komolyabban is belenyúlnak az eddig elkészült filmbe.

Az Entertainment Weekly bennfentes, és természetesen anonim forrásai szerint az újraforgatások főleg pilótafülkében zajló jeleneteket érintenek, amelyekre azért van szükség, hogy érthetőbb legyen a történet. A lap szerint ráadásul ahhoz is ragaszkodnak, hogy minden egyes változás olyan jeleneteken belül történjen, amiket már felvettek, tehát e szerint nincs szó teljesen újraírt filmről. Amúgy is képtelenség lenne a film 40 százalékát augusztusig újraforgatni, mert akkor nem tudnák tartani az eredeti bemutatási határidőt.

rogueone222

A pótforgatás pedig a hírek szerint eleve be volt ütemezve, jóval azelőtt, hogy egyáltalán egyetlen képkockát is felvettek volna a filmhez. Mindez a bevett gyakorlat része, a nagyobb költségvetésű produkciókhoz később mindig rögzíteni szoktak újabb jeleneteket. Így volt ez Az ébredő Erőnél is, ahol a premier előtt októberben még a stáb újra összeverődött. Ehhez meg azért 4 vagy 5 hét, mivel a színészgárda elég elfoglalt és nagyon nehéz olyan időpontot találni, amikor mindannyian ráérnek. Eredetileg még tavaszra tervezték az újraforgatásokat, ezek időpontjait egyeztették is a színészekkel, mikor azonban ez átcsúszott nyárra az komplikáltabbá tette a helyzetet.

Ugyanakkor a Simon Crane bevonása kissé ellent mond azzal, hogy pusztán apróbb, és elsősorban pilótafülkében játszódó jelenetekről szólna az újraforgatás. Valószínűbb, hogy a produceri elképzelés erőteljesebb megjelenítése miatt kerültek a projektbe, ahogyan ez jelenleg a Marvelnél is működik. Vagyis az alkotóknak nagyon szigorúan meg vannak kötve a kezeik.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 85 times, 1 visits today)