Szereposztások, új projektek, miegymás

dcsvage

Dwayne Johnson egy jó pár évig nem fog unatkozni, ugyanis az eddig bejelentett szerepei közé bevállalta a Doc Savage c. kalandfilm főszerepét is. A produkciót ráadásul az a Shane Black (Durr, durr és csók, Vasember 3) fogja rendezi, aki mindemellett a legújabb Predator-filmen is dolgozik. A karakter sokaknak nem ismeretlen: még 1933-ban kelt életre ponyva-hősként, aki több mint 181 izgalmas történet részese volt. A tudós, régész, felfedező, sebész, felfedező, zenész hatalmas erővel, kitartással és fotografikus memóriával bírt, egyúttal a harcművészetekben is jártas volt.

A Halloween mellett egy másik klasszikus horrorszériát is feltámasztanak, még hozzá a Péntek 13-at. A film ezúttal nem egy újabb reboot lesz, hanem eredettörténet, és ennek megfelelően az 1980-as években fog játszódni, vagyis abban a korszakban, ahol az első rész is elindult. Remélhetőleg azért a sztori nem ugyanaz lesz. Brad Fuller producer egy interjúban elárulta, hogy az alapoktól fognak építkezni.  A bemutató 2017. január 13.-án lenne esedékes, de az eddigi rendező kilépett és még nincs meg az utódja. Ha pedig pár héten belül nem kezdik el a forgatást, akkor csúszni fog az egész projekt.

Épphogy elstartolt a Tom Clancy könyve alapján készült The Division nevű számítógépes játék, de a gyártó Ubisoftnál máris elhatározták, hogy filmet forgatnak belőle. Az ötlet annyiban mondjuk nem alaptalan, hogy a játék pár nap alatt 330 millió dollárnyi bevételt termelt (aztán jöttek a felháborodások a könnyen kihasználható csalások miatt). A poszt-apokaliptikus sci-fihez már meg is van a főszereplő Jake Gyllenhaal személyében, aki anno a hatalmasat bukott Perzsia hercege (Prince of Persia) játékadaptációban is szerepelt. A játékban pusztító vírusfertőzés tombol, New Yorkban az alapvető szolgáltatások sorra megszűnnek és már se élelemhez, se vízhez nem lehet hozzájutni. A káoszban a Divízió speciális felszereléssel és fegyverekkel próbálják megfékezni a tomboló bandákat, egyúttal ki kell deríteni, hogy honnan ered a vírus.

division

Lesz folytatása a Sicario – A bérgyilkosnak, amit már az első rész bemutatása előtt terveztek, csak hát kellett a megerősítés, hogy érdemes folytatni, az pedig jött rendesen minden irányból. A következő részben azonban már nem Emily Blunt, hanem Benicio Del Toro lesz a főszereplő. (Blunt inkább Mary Poppins lesz ugye.) A Soldado címre keresztelt második felvonást már Stefano Sollima fogja rendezni, aki a mozi világtérképére az A.C.A.B. – Minden zsaru rohadék c. filmmel került fel. A forgatókönyvet azonban az első részt is jegyző Taylor Sheridan írta.

A DC elkeseredett próbálja utolérni a Marvelt, és a legutóbbi próbálkozásuk, a Batman Superman ellen meglehetősen vegyes fogadtatásban részesült. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a cél Az igazság ligája film lenne, de ahhoz még kellene 1-2 önálló mű az egyes karakterekről. A Wonder Womant már leforgatták, most pedig a The Flash kapcsán vannak mozgolódások: megtalálták a rendezőt!  A Warner az eddig teljesen más műfajban utazó Rick Famuyiwára (Hip-hop szerelem, Házasodik a család) bízta a DC képregényfilmjét ledirigálását. A címszereplőt Ezra Miller (a Beszélnünk kell Kevinről “hőse”) alakítja, aki már cameózott is a BvS-ben. A film 2018 március 16-án érkezik.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 100 times, 1 visits today)