Újabb, meglepő projektek láttak napvilágot

movie

Lesz Tetris-film! Végül is a Csatahajó után bármi lehetséges, ami ugye a Torpedó nevű táblás játék “filmváltozata” volt és hát, olyan is lett. Ráadásul mindez egy 80 millió dolláros költségvetésű sci-f thriller kínai-amerikai koprodukcióban formálódik.  Larry Kasanoff producer szerint a film olyasmi lesz, amire senki sem gondol, mindenki meg fog lepődni. Mi több, annyira bíznak a sikerben, hogy rögtön egy trilógiát fognak készíteni!

A Fox stúdió hadban áll a képregényekkel: nemcsak a Fantasztikus Négyes-filmekkel nem boldogul, hanem Garfielddal sem, már ha fel meri bárki is idézni az élőszereplős-CGI hibrid két Garfield-filmet. Jelenleg az Alcon Entertainmentnél pihennek a megfilmesítési jogok, ahol most egy abszolút animációs produkciót hoznának ki a közkedvelt macskából. Jim Davis, Garfield létrehozója producerként veszi ki a részét a tervezetből. A stúdiónak egyébként ez lenne az első ilyen jellegű – mármint animációs – filmje, így ismét van miért aggódni…

John Carpenter 1978-as horror klasszikusának, a Halloweennek még 2007-ben érkezett az első feldolgozása, Rob Zombie által. A kritikusok többsége bár nem szerette (én mondjuk imádom), de a kasszáknál elég szépen teljesített ahhoz, hogy 20009-ben megszülessen a folytatás. Ami sajnos már egy nagy katyvasz lett, és ennek fényében nem csoda, hogy a régóta várt harmadik rész sosem készült el. A gyártó Dimension végül elbukta a jogokat. A következő filmet most úgy néz ki, hogy a Blumhouse fogja készíteni a Miramax-szal közösen. Bizakodásra adhat okot, hogy a produceri székben maga Carpenter ül. Utóbbi elég érdekesen fogalmazott a következő filmmel kapcsolatban: „38 évvel az első Halloween után azon leszek, hogy a tizedik folytatás legyen legfélelmetesebb!”. Ez pedig azt jelenti, hogy a rendező a feldolgozásokat is a folytatások közé sorolja, vagyis még nem egyértelmű, hogy melyik vonalat fogja képviselni ez a mű, hiszen az “eredeti” szériában az ikonikus gonosz, Michael Myers még él… (Bár lehet kissé zavaros lenne a nézőknek visszamenni a “kályhához”.)

nolan

Végül pedig egy már “kézzel fogható” produkcióról szóló hír: elindult a Dunkirk forgatása. A II. világháborús drámát az eddig leginkább sci-fi és Batman-filmekről ismert Christopher Nolan írt és rendez. A történet arról szól, amikor Franciaország lerohanásánál a brit és francia erők menekülőre fogják és a La Manche csatornánál próbálnak Anglia felé menekülni, miközben nyomukban loholnak a németek. Az akció persze sikerül (bocs a spoilerért), de ehhez nem mindennapi erőfeszítésekre volt szükség.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 58 times, 1 visits today)