Létezik „Pókember-átok”?

Spider-Man-uj

Hollywood harmadszor is nekivág Pókember kalandjainak, ez lesz ugye a Spider-Man: Homecoming, amiben a hálószövőt az Amerika Kapitány: Polgárháborúban debütált Tom Holland fogja alakítani. Érdemes azonban azon gondolkozni, hogy mi lett az előző Pókember-filmek főszereplőivel…

2002-ben, az addig leginkább horrorfilmjeiről ismert Sam Raimi által rendezett Pókember hatalmas siker volt, ki is termelt magának még két folytatást. A főhőst pedig mindhárom esetben Tobey Maguire elevenítette meg, és az álomgyárra jellemzően 27 évesen kezdte a gimnazista főhőst alakítani. 

Karrierje szokványosnak, ám ígéretesnek mondható: kisebb-nagyobb tévészerepek után jöttek az olyan karrierdobbantó lehetőségek, mint az Ez a fiúk sorsa, Agyament Harry és a szakmai csúcs, a három Oscar-díjra jelölt Pleasentville. Utóbbi meghozta a várt sikert, mert sorra kapta a jobbnál jobb, presztízsértékű szerepeket: Árvák hercege, A pokol lovasai és a Wonder Boy – Pokoli hétvége. Majd jött a Pókember, és az olyan sírós jelenetei, amiktől mi kérünk elnézést. Ez be is tett neki, bár azért még sikerült megcsípnie A jó németet és a Nagy Gatsby egy kisebb szerepét, de a 2014-es Gyalogáldozat óta nem szerepelt semmiben és nem is nagyon merült fel a neve egy produkció kapcsán se…

Tobey-Maguire-Spider-Man

A Sony 2012-ben tető alá hozott Mark Webb-bel egy Pókember rebootot, hogy ne kelljen visszaadnia a jogokat a Marvelnek, ez lett A csodálatos pókember, ami sovány sztorija ellenére meglepően sokat kasszírozott.

A hálószövőt ezúttal is egy addig drámai színészként ismert fiatal alakította, Andrew Garfield, aki addigra már túl volt egy Golden Globe jelölésen (Social Network – A közösségi háló), sőt A bűn hálójában nyújtott alakításáért meg is nyerte a legrangosabb brit filmes elismerést, a BAFTÁ-t. Mindemellett még olyan komoly filmekben lehetett látni, mint a Gyávák és hősök, a Ne engedj el, és persze a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma.  Majd következett a Pókember, amiben csúcsra járatta a tátott szájjal való bámulást. Ennek fényében azóta csak a 99 Homes (he?) c. dráma jött össze neki. Igaz, nemrég jött a hír, hogy látható lesz egy noir thrillerben, de valahogy nem túl esélyes, hogy ez lesz majd a nagy visszatérése. Szomorú dolog lenne már most “temetni”, mivel még csak 33 éves.

spider-man-garfield

Most pedig itt van nekünk a 20 éves Tom Holland, aki 2012-ben elég erősen mutatkozott be, az Oscar-díjra jelölt Lehetetlennel. Ezt követte a teljesen elfeledett posztapokaliptikus tini-dráma, a Majd újra lesz nyár és csúnyát bukó A tenger szívében. Igaz, elődjeivel ellentétben az általa alakított Pókember kifejezetten vicces és karakterhű. Meg neki még nagyon nincs hová buknia.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 159 times, 1 visits today)