Szereposztások és rendezők

cats

Egy hét alatt ismét sok új név röppent fel egy-egy készülő film kapcsán, menjünk csak sorban!

Az Universal két éve megújította Anne Rice 13 részes Vámpírkrónikáinak megfilmesítési jogait. Mint ismeretes, ezek közül eddig csak kettő készült el. Amíg azonban az Interjú a vámpírral hatalmas siker lett, addig a Kárhozottak királynője csúnyán lebőgött, így a további köteteket se erőltették. Most viszont a stúdió elölről kezdi az egészet, és az első filmjük az Interjú a vámpírral és a Lestat, a vámpír keveréke lesz. A rendezői székbe pedig a Csillagainkban c. könyv filmes adaptációért felelős  Josh Boone került, aki Jill Killington (All We Had) segítségével már el is készült a forgatókönyvvel. Lestat szerepére már szóba is került egy erős név: az Oscar-díjas Jared Leto, aki idén már egy másik ikonikus figura bőrébe, Jokerébe bújik az Öngyilkos osztagban.

Andrew Garfield előtt lehetőség nyílt, hogy Csodálatos Pókemberként felfigyeljen rá a szakma, ám ez még kicsit várat magára. Vagy nem is kicsit, mivel a Valamit követ rendezője, David Robert Mitchell leszerződtette új filmjéhez, az Under the Silver Lake-hez, ami egy noir thriller lesz. Sajnos ennek a történetét még teljes homály fedi, pedig a forgatókönyv már itt is kész van, amit maga Mitchell írt.

A Gloden Globe-díjas Richard Gere rég szerepelt már olyan filmben, amire tömegek figyeltek volna fel, és valószínűleg a következő projektje sem ilyen lesz. Gere neve ugyanis felmerült lehetséges főszereplőként Jon Avnet (A törvény gyilkosa, Vörös sarok) új, megtörtént eseményeken alapuló filmjében, ami Milton Rokeach szociálpszichológus 1959-ben tartott, nem túl etikus kísérletén alapszik. Rokeach ugyanis összezárt három, magát Jézusnak képzelő pácienst, akiket két éven keresztül manipulált. Egyébként mindháromnak sikerült saját magát meggyőző magyarázatot adni a helyzetre, azonban egyikük sem látta be, hogy ő maga lenne az őrült. Az esetről később a pszichológus könyvet írt, amiben elismerte, hogy tulajdonképpen neki volt istenkomplexusa. A könyvből azóta született már opera és színpadi változat is, így ideje volt már egy filmnek is.

Ugyan már körbejárta a világsajtót, de azért mi sem maradhatunk azzal adósak, hogy megvan a fiatal Han Solo! A 26 éves Alden Ehrenreich alakítja majd a csempészt a 2018-as Star Wars spinoff-filmben. Ehrenreichot mintegy 2500 fiatal színész közül választották ki. A színész eddig látható volt – többek között – a Lenyűgöző teremtményekben, a Vonzásokban, Woody Allen Blue Jasmine-jében, és az Ave, Cézár!-ban, ahol a cowboy srácot alakította kifejezetten meggyőzően. A filmet egyébként a Lego-kalandról ismert Phil Lord és Chris Miller rendezi majd.

Alden Ehrenreich

“Rendes” filmváltozatot kap a Macskák c. musical, ami eredetileg a Nobel-díjas T. S. Eliot Macskák könyve című versciklusa alapján készült, Andrew Lloyd Webber megzenésítésével. Az új filmváltozatot (a régi voltaképpen csak egy színpadi felvétel volt) az Oscar-díjas Tom Hooper (A király beszéde, A nyomorultak, A dán lány). Az eredeti musicalt még 1981-ben mutatták be Londonban, ami bejárta a világot, több mint húsz nyelvre fordították le (köztük magyarra is), és már legalább 73 millió ember látta a szerte a világon. Már most biztosra vehető, hogy jelölik majd pár Oscarra.

Ridley Scott western-horrort fog forgatni! A Fox ugyanis megszerezte S. Craig Zahler, a Wraiths of the Broken Landnek a filmadaptációs jogait, ezzel ismét összeáll a Mentőexpedíción dolgozó stáb, mivel Scott mellett ugyanis  visszatér forgatókönyvíróként Drew Goddard is. A western regény a mexikói határ közelében játszódik a 19. század végén, amiben pár férfi mindent megtesz, hogy kiszabadítsák elrabolt nővéreiket. A sztori nem véletlenül hasonlít kicsit a most mozikban futó Csontok és skalpokhoz, ugyanis az a horrorwestern is S. Craig Zahler történetéből készült, és ő volt a rendező is.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 59 times, 1 visits today)