Hamarosan érkezik az újabb Snowden-film

snowden

Ha Edward Snowden volt CIA-ügynök életéről bárkinek is filmet kellene készítenie, az a három Oscar-díjas Oliver Stone. Szerencsére ekkora ziccert nem hagyott ki a Mester, így decemberre már szállítja is az árut, akire egyébként már rá is férne a siker a Tőzsdecápák 2 és a Vadállatok bukását követően.

A megtörtént eseményeken alapuló – naná, hisz mindenki hallott már róla –  Luke Harding könyve és Anatolij Kucserena Time of the Octupus írása alapján készült. Mint ismert, Snowdennek köszönhetően derült fény olyan kémprogramok létezésére és működésére, mint a PRISM, az NSA telefonhívás-adatbázis és a Boundless Informant. Felfedte a a Tempra, a brit titkosszolgálat hasonló kémprogramját, amelyet az NSA brit partnere, a GCHQ működtet. Ő hozta nyilvánosságra az NSA Tailored Access Operations nevű szervezeti egységének létezését és tevékenységének fő vonalait is.

A WikiLeaks botrányról még viszonylag frissen, 2013 az Oscar-díjas Alex Gibney rendezett már egy filmet, az Előttünk nincsenek titkok: A WikiLeaks története azonban nem kavart valami nagy port, de Stone műve az előzetes alapján olyan, amilyennek lennie is kéne: izgalmas.

A főszereplőt az egyre komolyabb szerepekben jeleskedő Joseph Gordon-Levitt fogja alakítani, aki a Kötéltánc után ismét egy létező figurát formálhat meg. Mellette látható lesz még Shailene Woodley, Melissa Leo, Zachary Quinto, Tom Wilkinson, Rhys Ifans és a szebb napokat is látott, Oscar-díjas Nicolas Cage is.

A Snowden Amerikában szeptember 16-án debütál, a hazai bemutató dátuma még nem ismert.

Előzetes:

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 190 times, 1 visits today)