A Disney nagyon rácuppant az élőszereplős mesékre

walt_disney_pictures

A dzsungel könyve (The Jungle Book) nem csak itthon, de világszerte hasít, és a korábban bemutatott Demóna, illetve a Hamupipőke is szépen hozott a konyhára, ami csak egyet jelenthet stúdió szemmel nézve: még több élőszereplős mesét kell gyártani! A recept ráadásul nagyon egyszerű, hiszen a filmek alaptörténetei már megvannak, amikért még jogdíjat sem kell fizetni, hiszen az övék. A népek meg imádják a klasszikusokat, akárhányszor is adják el nekik.

A lényeg, hogy a Marvel-univerzumhoz és a Star Wars sagához hasonlóan most is közzétettek egy nyolc (!) dátumos programtervet, ez konkrétan annyit tesz, hogy 2019. december 20-ig biztos el leszünk látva élőszereplős mesékkel.

Ezek a filmek kerültek szóba:

  • A Szörnyella De Frász (Cruella) forgatókönyvét Kelly Marcel, A szürke ötven árnyalatának írója jegyzi, a címszereplőt pedig az Oscar-jelölt Emma Stone lesz a főszereplő.
  • A Jungle Cruise-ban (a Disneyland egyik látványosságának is a neve) Dwayne “The Rock” Johnson fog kalandozni a varázserdőben
  • Az A Wrinkle in Time-ban egy idős asszony visszaküld az időben egy tinédzser lányt, hogy keresse meg az eltűnt apját. A filmet Ava DuVernay (Selma, Kire várok) rendezi.
  • Az új Dumbo-t nagy valószínűség szerint maga Tim Burton dirigálhatja.
  • Lesz Demóna 2 is, bár fogalmam sincs, hogy mit tudnak még kihozni a sztoriból. Ez legyen Linda Woolvervon forgatókönyvíró problémája, akinek egyebek mellett Az oroszlánkirályt is köszönhetjük.
  • A háromszoros Oscar-jelölt Lasse Hallstrom rendezheti a legújabb diótörős filmet, a The Nutcracker and the Four Realm c. fantasyt.
  • Odaát ugyan direkt DVD-re készülnek a Csingiling-filmek, de sok helyen – itthon is – imádják a mozinéző gyerekek, szóval ez is megkapja a maga élőszereplős változatát, amiben a címszereplőt az Oscar-díjas Reese Witherspoon fogja alakítani.
  • És az sem meglepő, hogy már most bejelentették A dzsungel könyve második részét is.
Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 122 times, 1 visits today)