Jön a kommunista Bosszúállók!

guardians

Mármint nem valami paródia, vagy olyan erőltetett másolás, hogy “Szovjet Kapitány és barátai”, hanem egy igazi szuperhősfilm, orosz módra.

Az orosz filmipar művei sajnos ritkán jutnak el hozzánk, pedig egyre jobb és jobb produkciókkal jelentkeznek. Az Őrzők (eredeti címe: Zasitniki, vagy angolosabban Zashchitniki, még angolosabban Guardians) egy újabb példája ennek, legalábbis a látottak elég ígéretesek. A történetben szereplő szuperhősök egy invazív kísérletnek köszönhetik az erejüket, akik úgy döntenek, hogy a hazájukat, Szovjetunió anyácskát fogják szolgálni. Az Őrzők tagjai (látottak alapján):

  • A villámgyors, dupla görbe-kardos faszi
  • A medveember (reméljük, hogy az ő digitalizációján azért még javítanak)
  • A földet telekinetikusan mozgató fickó
  • A vízzé és átlátszóvá válni tudó lány

A rendszer bukásával azonban nem találják helyüket, így jobb híján civil foglalkozás választanak maguknak. Egészen addig, amíg valamilyen ördögi hatalom meg nem támadja Oroszországot.

Az Őrzőknek az a Szarik Andreaszian írta a forgatókönyvét és rendezi is, aki 2015-ben megfilmesítette az itthon is ismert Maffia nevű kis létszámú csapatépítő játékot, ez volt a Mafia: Survival Game c. sci-fi. Itthon pedig az Amerikai balhé filmje által lehet ismerős a neve.

A film 2017 februárjában kerül az orosz mozikba.

Itt pedig egy valóságos előzetes cunami:

 

Ez pedig voltaképpen egy egész jelenet, amiben a kardos gyereket láthatjuk munka közben. Itt felhívnám a figyelmet arra a tényre, hogy Oroszországban ezt 6 éves kortól ajánlják!

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 709 times, 1 visits today)