Annyi folytatása lesz az Avatarnak, hogy a fülünkön fog kifolyni

AVATAR, Sam Worthington, 2009. TM & Copyright ©20th Century Fox. All rights reserved/Courtesy Everett Collection

A közel három milliárd dollárt kasszírozó Avatar még 2009 decemberében debütált, de már 2010-ben bejelentették a folytatását. Hat évvel ezelőtt. Az eredetei elképzelés szerint a második rész 2014 decemberében jött volna, de még mindig csúszik. Helyette viszont bejelentettek még egy folytatást, meg még egyet, most pedig egy újabbat. Igen, lesz Avatar 5 is, ennyire bízik a gyártó stúdió, a Fox a folytatások sikerében. Mert mint az köztudott, minden folytatás olyan sikeres, mint az elődje… Mindezzel viszont az a baj, hogy mindegyiket ugyanúgy James Cameron fogja rendezni, aki igazán pihenhetne két Avatar-film között, és leforgathatna valami újabb, sötétebb sci-fit. Vagy bármit, amiben nem animált, kék űrlények rohangálnak.

A jelenlegi tervek alapján – muhahaha – az Avatar 2 2018 karácsonyán futna be, hogy megmérkőzzön az aktuális Star Wars-filmmel, ami elvileg az ifjú Han Solóról fog szólni. Jó kis meccs lesz. Ezt követően nagyjából két évente jönnének a folyatások: Avatar 3 2020-ban, Avatar 4 2022-ben, míg az utolsó (?!) felvonásra viszonylag hamar, 2023-ban kerülne sor.

Cameron állítása szerint a világ legjobb négy forgatókönyvíróival is dizájnereivel dolgozik együtt. Ez persze enyhe eufemizmus, hiszen köztük van Shane Salerno is, akinek az Armageddont és az AVP 2-t is köszönhetjük… (Na jó, meg a Shaft-et is.) De a többieket se tenném ki az ablakba. A folytatások elmondása alapján önálló filmként is megállják majd a helyüket, együtt viszont egy komplett szagát fognak alkotni.

Közben már azt is lehet tudni, hogy a folytatásokban tengeri csaták is lesznek. Remek.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 333 times, 1 visits today)