A hivatal rém kínos karaktere saját filmet kap

davidbrent

Az eredeti, angol Office (itthon: A hivatal) csupán két évadot élt meg, de a sorozatgyártásra tett hatása a mai napig tart. A legegyértelműbb hatása az amerikai változat, amely a brittel ellentétben kilenc évadot élt meg, mire végleg kifulladt volna. Ennek köszönhetően lett – többek között – Oscar-jelölt sztár Steve Carrell is.  A brit eredetiből átvett áldokumentarista stílus, amely azt a látszatot keltette, hogy a szereplők életét végig egy dokumentumfilmes stáb filmezte volna pedig azóta egy külön sitcom műfajjá nőtte ki magát. Ennek szellemében készült a Városfejlesztési osztály és a hazai Munkaügyek is.

Ricky Gervais humorista ötlete volt az első Office, és ő is alakította – zseniálisan – a főszereplő David Brent irodavezető karakterét, aki mellett az ember még sose érezte magát annyira kellemetlenül. Figurájának a fő humorforrása az volt, hogy mindig a lehető legkínosabban mondott és tett dolgokat, amelyeknek a súlyát sosem mérte fel, mintha csak egy külön kis világában élne, ahol ő a világ legmenőbb embere.

Gervais most 13 év (!) elteltével feltámasztotta Brent karakterét, ráadásul egyenesen a moziban, a David Brent: Life On The Road című filmben. Az eszelősnek ígérkező  vígjátékban az egykori papírgyári irodavezető Anglia szerte turnézik, mert azt hiszi magáról, hogy tud énekelni és gitározni. Ennek a szálnak van alapja, amit még anno a sorozatban is pedzegettek, és amibe amúgy a karakter csúnyán bele is bukott.

Nagy-Britanniában augusztus 19-én kerül bemutatásra, hazai premierről egyelőre nem tudni.

Az alábbi előzetes pedig pont annyira, kínos amennyit el is várunk a filmtől (angolul tudók előnyben):

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 73 times, 1 visits today)