Sorozat lesz a Marvel Köpeny és Kardjából

cloak-and-dagger

Amióta a Marvel képregények filmesítési jogainak nagy részét megvette a Disney, azóta próbál minden létező, elérhető karakterből kihozni valamit, valamilyen formában. Újabban már a sorozatkészítésbe is belevágtak, először jött a S.H.I.E.L.D. ügynökei majd a Netflix-szel karöltve elkészített Daredevil és Jessica Jones, amelyek egy közös univezumot alkotnak majd két másik hős sorozatával, Luke Cage-dzsel (vele már találkozhattunk a Jessica Jonesban) és Vasököllel. Illetve nem régjelent meg a Daredevil második évada, benne a Megtorlóval.  Karaktermuníció azonban van bőven újabb ás újabb sorozatokhoz, illetve filmekhez.

Most arról jött a hír, hogy az ABC csatorna tulajdonába tartozó Freeform készítheti el a Köpeny és Kard (Cloak and Dagger) sorozatot. Az író(k) kiléte még ismeretlen, ahogyan az is, hogy mennyire fognak eltérni akár karakterileg, akár történetileg a képregényben megismerttől.

Az ötlet egyébként teljesen jó, a bűnüldöző páros itthon is ismert A csodálatos pókember képregény első sorozatából. Történetük tragikus, amire fellehet építeni egy egész sorozatot: egy fekete fiút és egy fehér lányt erőszakkal elrabolnak, majd kísérleti drogokat tömnek beléjük, sokad magukkal. A tesztelést csak ők ketten élik túl, ráadásul különleges képességekre is szert tesznek, amelyeknek segítségével leszámolnak elrablóikkal.

Kard (a lány) saját energiájából alkot fénypengéket, ezeket pedig fegyverként tudja használni. A fiú, Köpeny pedig testén keresztül egy másik dimenzióba lehet átjutni, önmagát és Kardot  ennek segítségével tudja elteleportálni egy adott távolságon belül. Ezen felül folyamatosan éhség gyötri, amelyet csak úgy tud elviselhetővé tenni, ha a bűnösöket elküldi ebbe a dimenzióba, az illető viszonylag gyorsan visszakerül, de már soha nem lesz olyan, aki volt, ugyanis félelmekkel teli kataton állapotba kerül. Nem szoktak kegyelmezni áldozataiknak, és Daredevilhez hasonlóan a szegény városi rétegeknek segítenek.

Ha tetszett a cikk, oszd meg! :)
(Visited 154 times, 1 visits today)